Energie termica mai scumpa pentru zalauani

Magazin Salajean 29 noiembrie 2007 0

Energie termica mai scumpa pentru zalauani

Consilierii locali municipali au aprobat ieri, in sedinta extraordinara, pretul local pentru energia termica furnizata populatiei in sistem centralizat in 2008 si a cotei de dezvoltare. Astfel, tariful pentru energia termica furnizata si facturata zalauanilor va fi cu 9,24 la suta mai mare decat cel platit in acest an. Gigacaloria va fi platita cu 130 lei comparativ cu 119 lei platiti in acest an. Preturile si tarifele locale se ajusteaza pe baza metodologiei stabilite de autoritatea de reglementare compententa. In calculul preturilor se iau in considerare costurile justificate ale activitatilor de producere, transport, distributie si furnizare a energiei termice, inclusiv cheltuielile aferente dezvoltarii si modernizarii uzinei, cheltuielile pentru protectia mediului etc..

Directorul Uzinei Electrice Zalau, Viorel Marian, prezent in sedinta de consiliu de ieri, a declarat ca, in prezent, mai sunt racordati la aceasta retea de energie termica 1.200 de abonati casnici. La acestia se adauga scolile si gradinitele din municipiu, cel mai important client ramanand SC Tenaris-Silcotub SA.

In acelasi cadru, consilierii Zalaului au aprobat rectificarea bugetului local al orasului pe anul 2007 si a fost desemnata Comisia de negociere a conditiilor de inchiriere in vederea prelungirii contractului de inchiriere a sediului Casei Municipale de Cultura Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »