Elevii salajeni, tentati sa imbrace haina militara

Magazin Salajean 11 mai 2010 0

Elevii salajeni, tentati sa imbrace haina militaraIn ciuda rigorilor pe care le impune, cariera militara a devenit foarte atractiva pentru elevii de clasa a VIII-a. Tinerii interesati ar trebui sa stie ca termenul limita pentru depunerea dosarelor este data de 14 mai.

Pana ieri, dintre cei peste 40 de tineri care s-au interesat sa urmeze acest drum spre o cariera militara, nu mai putin de 31 de elevi si-au depus dosarele la Biroul de Informare si Recrutare (BIR) din cadrul Centrului Militar Judetean (CMJ) Salaj in vederea ocuparii unui post la colegiile militare de la Cimpulung Moldovenesc, Breaza sau Alba Iulia. Pentru anul acesta, Colegiile Militare Liceale au scos la concurs 360 de locuri, dintre care 60 sunt destinate fetelor. In aceasta perioada se desfasoara testarea psihologica si proba de aptitudini fizice la Centrul Zonal de Selectie si Orientare Alba Iulia.

Admiterea la cele trei colegii militare va avea loc pe 15 iunie si consta intr-o testare a cunostintelor de matematica si de limba si literatura romana, ne-a declarat purtatorul de cuvant al CMJ Salaj, Silviu Abudanii. De asemenea, BlR continua inscrierile si pentru adolescentii care doresc sa ajunga maistri militari.

Sunt disponibile 286 de posturi la Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri ai Fortelor Terestre Basarab I Pitesti si Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri ai Fortelor Aeriene Traian Vuia Boboc. Tinerii care doresc sa acceada la aceste posturi trebuie sa aiba maxim 24 de ani, sa fie absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat si sa treaca de o serie de probe. Potrivit sursei citate, si elevii de clasa a XII-a se pot inscrie pentru cursurile de maistri militari, urmand ca la finalizarea studiilor sa prezinte si diploma de bacalaureat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »