Elevii salajeni – preveniti asupra riscurilor consumului de alcool, tutun si droguri

Magazin Salajean 31 martie 2010 0

Elevii salajeni - preveniti asupra riscurilor consumului de alcool, tutun si droguri

Aproximativ 80 de elevi de la Scoala Gimnaziala Horea din Simleu Silvaniei, coordonati de profesor Cornelia Filip, au participat, luni, la intrunirile desfasurate de consilierii Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA) Salaj, pe tema efectelor nocive ale consumului de alcool, tutun si droguri. Aceste intalniri au ca scop cresterea influentei factorilor de protectie la varste mici pentru evitarea sau cel putin intarzierea debutului consumului de alcool, tutun si droguri.

Totodata, ne dorim sensibilizarea si educarea elevilor in scopul evitarii consumului experimental si recreational al acestor substante. Tocmai din aceste considerente, CPECA Salaj a demarat o serie de noi activitati adresate elevilor din orasele Simleu Silvaniei si Jibou. Elevilor le sunt oferite informatii stiintifice si obiective in legatura cu consumul de droguri si efectele si riscurile asociate acestuia, dar si strategii si modalitati de a evita sau reduce consumul, se arata intr-un comunicat de presa al CPECA Salaj.

Ieri, reprezentantii centrului au organizat astfel de intalniri cu elevii claselor a XI-a de la Liceul Agarbiceanu din Jibou, coordonati de consilierul scolar Lorena Cernucan. Astfel de intalniri vor mai avea loc in perioada urmatoare, atat cu elevi de la unitatile scolare mentionate, cat si cu elevi ai Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva din Simleu Silvaniei si cu rezidenti ai Centrului de Servicii Comunitare din Jibou.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »