Elevii salajeni lupta, in scris, impotriva traficului de persoane

Magazin Salajean 22 septembrie 2011 0

Elevii salajeni lupta, in scris, impotriva traficului de persoane

Elevii care ocupa functia de redactori la revistele scolare din judetul Salaj sunt asteptati, vineri, intre orele 13-16, la un atelier de lucru organizat de Centrul Ratiu pentru Democratie in cadrul proiectului de prevenire a traficului de persoane (YH)2 – Your hope, in your hands (n.r. Speranta voastra, in mainile voastre). Intalnirea va avea loc la Liceul Pedagogic Gheorghe Sincai din Zalau.

Obiectivul acestui proiect il constituie motivarea tinerilor cu varste cuprinse intre 14 si 19 ani sa se informeze si sa ia atitudine in fata fenomenului traficului de persoane, participand la doua sesiuni: aspecte introductive in problematica traficului de persoane si scrierea articolelor pentru presa scrisa si online.

Astfel, in cadrul proiectului sunt programate sase ateliere de lucru (YH)2, cate un atelier in fiecare dintre cele sase judete ale regiunii de dezvoltare Nord-Vest a tarii, respectiv: Salaj, Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures si Satu-Mare. Aceste intalniri sunt destinate, in principal, liceenilor cu rol de redactori pentru revistele scolare. Tinerii vor fi incurajati sa redacteze articole cu tema Prevenirea traficului de persoane, pana la data de 18 octombrie, desemnata Ziua Europeana de Lupta Impotriva Traficului de Persoane. Articolele vor fi postate pe blogul www.nuedevanzare.blogspot.com. Prin intermediul acestei strategii este incurajata educatia, elevii adresandu-se colegilor lor prin intermediul articolelor.

Proiectul (YH)2 – Your hope, in your hands, se deruleaza in perioada august – octombrie si este finantat de Ratiu Family Charitable Foundation.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »