Elevii salajeni – fruntasi la concursul de educatie rutiera Cupa Meses

Magazin Salajean 27 aprilie 2009 0

Elevii salajeni - fruntasi la concursul de educatie rutiera  Cupa Meses

Concursul interjudetean de educatie rutiera Cupa Meses, aflat la a doua editie, s-a desfasurat in perioada 24-26 aprilie in municipiul Zalau. La competitie au participat cate patru elevi din judetele Timis (Scoala Nr. 2 Timisoara), Satu Mare (Scoala Dariu Pop), Maramures (Scoala din Sighetu Marmatiei), Alba (Scoala I. M. Moldovan Blaj), Cluj (Scoala din Gherla), Bihor (Grupul Scolar Industrial Suncuius) si Salaj (Liceul Sportiv Avram Iancu Zalau).

In prima zi a concursului, vineri, la Grupul Scolar Mihai Viteazul Zalau, tinerii au sustinut proba teoretica, constand in intrebari din regulile de circulatie rutiera. Sambata, la Liceul Sportiv Avram Iancu Zalau, distractia a fost mai mare. Elevii s-au intrecut cu bicicletele la proba practica Poligon, demonstrandu-si fiecare indemanarea, si la proba Parc-scoala, unde au trebuit sa respecte regulile de circulatie. Dupa incheierea competitiei, comisia de arbitraj, formata din ofiteri ai Serviciului de Politie Rutiera Salaj, a punctat performantele fiecarui elev. Astfel, la festivitatea de premiere au primit diplome pentru locul intai: la individual compus – Augusta Ianchis si Raul Rus, ambii din Salaj; la Parc-Scoala – Augusta Ianchis si Bogdan Rednic din Maramures; la teorie – Augusta Ianchis, Camelia Brad si Raul Rus din Salaj; la poligon – Paula Campean din Cluj si Raul Rus. Punctajul obtinut pe echipaje a situat judetul Salaj in fruntea clasamentului, cu 46 de puncte, urmat de Bihor (142), Cluj (172), Satu Mare (200), Timis (229), Alba (270) si Maramures (285). Pe langa premiile oferite la concurs, elevii au fost dusi intr-o excursie la un strand termal de langa Simleu Silvaniei, iar spre seara au fost invitati la o discoteca organizata la liceu. In a treia zi a Cupei Meses, copiii au avut parte de activitati recreative.

Concursul a fost organizat de Liceul Sportiv din Zalau, in colaborare cu Inspectoratul de Politie Judetean Salaj si cu sprijinul Primariei Zalau si al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj. Aceasta competitie a aparut in calendarul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii si reprezinta un mod atractiv de a-i invata pe tineri regulile de circulatie, dar si de a-i face constienti de importanta respectarii acestora, ne-a declarat Lucretia Puscas, coordonatorul Cercului de Educatie Rutiera si initiatorul concursului. Si subcomisarul de politie Gheorghe Zaha, de la Serviciul Politiei Rutiere Salaj, ne-a spus ca elevii au fost bine pregatiti pentru competitie. Este foarte important ca tinerii sa invete de mici regulile minine de siguranta in trafic. Ne pare rau ca nu se implica mai multi factori in educatia rutiera a tinerilor, mai ales ca in fiecare an creste vertiginos numarul de accidente rutiere ale caror victime sunt copiii. De aceea tin sa ii felicit pe toti elevii si pe profesorii lor pentru participarea la acest concurs, ne-a spus Gheorghe Zaha.

Faza nationala a concursului Cupa Meses va avea loc in luna iunie 2009, la Piatra Neamt.

Felicitari tuturor elevilor si profesorilor participanti!

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »