Elevii primesc 200 de euro pentru calculatoare si in 2008

Magazin Salajean 11 februarie 2008 0

Programul EURO 200, prin care se acorda un ajutor financiar pentru achizitionarea unui calculator nou, va continua si in 2008, conform unei prevederi legislative aprobate de executiv saptamana trecuta.

Cei 200 de euro se acorda, ca si pana acum, familiilor care au studenti sau elevi inscrisi la institutii de invatamant acreditate si au un venit pe membru de familie mai mic de 150 de lei.

Consider ca acest program este foarte bun, dat fiind faptul ca unii elevi nu ar reusi altfel, poate niciodata, sa aiba un calculator. Orice ban care vine in sprijinul elevilor pentru a determina o crestere a perfomantelor scolare este binevenit , apreciaza Ioan Abrudan, inspector scolar general in cadrul Inspectoratului Scolar al Judetului Salaj. In Salaj, 212 elevi au beneficat in 2007 de sprijin financiar pentru achizitionarea unui calculator.

Cererile pentru acest sprijin trebuie depuse pana la data de 31 martie, urmand ca, ulterior, pana la 1 mai, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului sa afiseze lista persoanelor eligibile. Configuratia minima care ar trebui aplicata calculatorului cumparat este de 2 GHz, 1GB RAM si 160 GB hard disk. Familiile finanteaza din resurse proprii achizitionarea unor calculatoare mai performante.

De asemenea, se prevede schimbarea culorii bonurilor valorice care vor fi acordate familiilor in anul 2008, pentru a elimina posibilitatea refolosirii bonurilor anulate din 2007. Bonurile valorice vor fi eliberate la finalul lunii mai, iar beneficiarii trebuie sa achizitioneze computerul de la un operator economic autorizat in cel mult 30 de zile de la primirea bonurilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »