Elevii eminenti, premiati de TenarisSilcotub

Magazin Salajean 16 decembrie 2009 0

Elevii eminenti, premiati de TenarisSilcotub

Un numar 270 de elevi de liceu din Zalau si Calarasi, cu rezultate deosebite la invatatura, vor primi in acest an scolar cate o bursa in valoare de 1.000 de lei fiecare din partea companiei producatoare de tevi fara sudura TenarisSilcotub, ce are unitati de productie in orasele amintite.

Pentru elevii din Zalau, evenimentul de decernare a burselor a avut loc ieri, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Zalau, in prezenta reprezentantilor autoritatilor locale, ai companiei si, bineinteles, a premiantilor. Programul Burse de Merit este una dintre initiativele Tenaris-Silcotub in domeniul educatiei, unul dintre pilonii programelor de dezvoltare sociala ale companiei.

Programul a inceput in 2005, fiind dedicat pana acum doar copiilor angajatilor. Anul 2009 este primul in care compania a extins programul pentru toti elevii din comunitatile din Zalau si Calarasi, in semn de apreciere a muncii lor si dedicarii pentru studiu, a precizat, la festivitatea de decernare, Paola Mazzoleni, Director Resurse Umane TenarisSilcotub.

Procesul de selectie s-a derulat cu sprijinul Inspectoratului Scolar al Judetului Salaj, majoritatea elevilor premiati avand medii generale de 10 si 9.95. In editia 2009 a programului, 224 de elevi din Zalau beneficiaza de burse de merit in valoare de 1.000 de lei, platibila in doua transe, una in decembrie si una in mai. Un eveniment similar a fost organizat la Calarasi, in 10 decembrie, pentru cei 46 de elevi cu rezultate bune la invatatura.

Pentru intregul program Burse de Merit compania a alocat o suma de 270.000 RON, suma distribuita in cele doua orase, intre 85 de copii ai angajatilor si 185 de copii din comunitate. TenarisSilcotub a premiat si elevii cu rezultate deose-bite la concursurile si olimpiadele scolare, ai caror parinti sunt angajati ai companiei. Pentru anul scolar 2008/2009 noua elevi din Zalau primesc Premii de Excelenta.

TenarisSilcotub

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »