Elevii de la Liceul Pedagogic, inclusi in proiectul Drogurile – capcana primei incercari

Magazin Salajean 25 noiembrie 2010 0

Elevii de la Liceul Pedagogic, inclusi in proiectul Drogurile - capcana primei incercari

Aproximativ 50 de elevi de la Liceul Pedagogic Gheorghe Sincai din Zalau au participat, ieri, la prezentarea proiectului Drogul – capcana primei incercari, initiat de Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala (CJRAE) Salaj, in colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog si Politia de Proximitate Salaj, lansat si in alte unitati de invatamant din judet.

In deschiderea intalnirii, initiatorii proiectului au aplicat elevilor chestionare cu privire la cunostintele detinute de catre tineri legate de consumul si traficul de droguri. Potrivit directorului CJRAE Salaj, Melania Gardan, aceste intalniri au rolul de a le aduce la cunostinta tinerilor care sunt urmarile consumului de astfel de substante extrem de periculoase care dau dependenta.

Acest proiect nu este adresat doar elevilor, ci si parintilor acestora. Astfel, tinerii prezenti la intrunire au primit din partea coordonatorilor si cate o scrisoare adresata parintilor, in care sunt prezentate starile unui consumator de droguri.

Efectele pe termen lung ale consumului de droguri sunt nocive atat fizic cat si psihic, iar activitatile din cadrul proiectului isi propun ca elevii sa constientizeze ca o singura data este de ajuns pentru a mai incerca si data viitoare, ajungandu-se astfel la dependenta. Pentru a reduce acest fenomen, informarea elevilor, profesorilor si parintilor cu privire la principalele aspecte ale consumului si traficului de droguri, devine absolut necesara.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »