Elevii claselor a XII-a, consiliați de reprezentanții AJOFM

Olivian Vadan 18 mai 2017 0
Elevii claselor a XII-a, consiliați de reprezentanții AJOFM

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj, cu sprijinul oferit de Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, a desfăşurat în perioada 8-15 mai şedinţe de consiliere cu elevii claselor a XII-a din liceele sălăjene, oferindu-le informaţii despre drepturile şi beneficiile lor. Cu această ocazie, reprezentanţii AJOFM Sălaj au informat elevii despre avantajele de care beneficiază dacă se înscriu în baza de date a agenţiei în termen de 60 de zile de la absolvire, indiferent dacă iau sau nu examenul de bacalaureat. Astfel, vor beneficia gratuit de servicii de informare şi consiliere profesională – întocmirea unui CV profesionist, prezentarea la interviul de angajare, informaţii despre locurile vacante existente pe piaţa muncii, precum şi de cursuri de formare profesională.
Dacă în perioada celor 60 de zile, tinerii nu au reuşit să se angajeze, vor putea beneficia de indemnizaţie de şomaj, în cuantum de 250 lei/lună, pe o perioada de 6 luni. De asemenea, absolvenţii înregistraţi vor beneficia la încadrarea în muncă de o primă de activare/încadrare, în valoare de 500 de lei.
Elevii au fost informaţi şi despre locurile de muncă în străinătate oferite prin EURES, condiţii impuse dar şi avantajele ocupării unui loc de muncă în ţările UE prin reţeau EURES.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »