Elevi vranceni la Muzeul Holocaustului din Simleu

Magazin Salajean 22 martie 2010 0

Muzeul Memorial al Holocaustului din Simleu Silvaniei a avut vizitatori din Adjud, la finele saptamanii trecute, cand un grup de elevi din orasul respectiv s-a aflat pe meleaguri salajene pentru a afla istoria locurilor, dar si pentru a vedea urmele pe care Holocaustul le-a lasat asupra comunitatilor evreiesti din Romania.

Directorul institutiei simleuane, Daniel Stejeran, ne-a declarat ca elevii au avut parte de un tur al muzeului, in care le-au fost oferite informatii despre istoria Holocaustului, despre ghettourile in care au fost tinuti evreii si despre lagarele nemtesti in care milioane de oameni si-au gasit sfarsitul, in anii celui de-al doilea razboi mondial. Cum faptele din acele vremuri indepartate sunt stiute cel mai bine de cei care le-au trait si le-au supravietuit, elevii au avut si o intalnire cu salajeanul Alexandru Chereches, cel care a fost decorat de statul Israel pentru ca a salvat trei evrei de la deportarea la Aushwitz.

Pentru ca vizita elevilor vranceni in Salaj sa fie completa, acestia au avut si intalniri cu tineri simleuani, impreuna cu care au pus bazele unui viitor dialog si a unui schimb de experienta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »