Eleva din Jibou, pe ultimul drum

Magazin Salajean 22 iunie 2012 0

Eleva din Jibou, pe ultimul drumO mare de lacrimi si suferinta a lasat in urma sa Alexandrina Marinela C., eleva de la Grupul Scolar Octavian Goga din Jibou care a decedat dupa ce a lesinat la ora de sport. Parintii fetei, bunica si sora acesteia, impreuna cu colegii de clasa si cadrele didactice, prietenii si rudele o vor conduce, astazi, pe ultimul drum.

Familia indoliata tine la obiceiul crestin, ca inmormantarea sa se faca dupa traditie. Mama elevei, Rodica Calugaru, ne-a spus ca vrea ca fata ei sa fie imbracata in alb. Fetita mea, ingerasul meu! Dimineata am crezut ca doarme, dar cand am ajuns langa ea nu s-a mai trezit. Toata lumea vine sa o vada, colegii si prietenii, sa fie langa ea, ca pana maine (n.r. vineri) o mai am langa mine. I-am cumparat rochita de mireasa si coronita, cu atata se duce de la mine. Vreau sa fie imbracata in alb, cu atata pleaca ingerasul meu, a afirmat, printre lacrimi si suspine, femeia.

De asemenea, Rodica Calugaru ne-a spus ca vrea sa se faca dreptate, sa stie ce anume a dus la moartea fiicei sale. Daca cineva este vinovat de ce i s-a intamplat, vreau sa plateasca. Vreau sa aflu adevarul despre incident. A fost atat de cald afara, fetita mea era obosita si la efortul asta nu a mai rezistat. Vreau sa vorbesc cu colegii ei si cu profesorul de sport sa vad ce s-a intamplat, a spus mama adolescentei.

Ea nu este convinsa ca medicii au descoperit cauza reala a decesului fetei sale. Nu s-a plans niciodata de nimic, ca o doare ceva. Am dubii ca medicii sau cei de la ambulanta au facut indeajuns. Nici de rezultatul medico-legal nu sunt sigura. Am vorbit si cu doctorita de familie, i s-au facut analize medicale, dar nu s-a vazut nimic la inima. Cum as fi putut sa-mi salvez fata?! As fi facut orice!, a precizat mama.

Eleva Alexandrina Marinela urma sa plece joi, impreuna cu tatal si sora ei in Italia, unde sa-si petreaca vacanta de vara. Am fost plecata in Italia la munca de vreo doua luni, iar acum cateva saptamani i-am gasit si sotului meu un loc unde sa munceasca. Urma ca astazi (n.r. joi) sa vina sotul in tara si sa vina la mine in Italia toti trei. Vorbeam des cu fetele prin telefon, imi spunea Alexandrina era asa de bucuroasa ca ne vedem, era bucuroasa ca si-a gasit prieten pe care abia astepta sa i-l prezinte tatalui ei. Dar acum nu mai este, a declarat Rodica Calugaru.

Autoritatile locale sustin ca vor veni in sprijinul familiei indurerate, ca vor aloca resurse financiare in vederea acoperirii costurilor destul de ridicate cu inmormantarea. Primarul orasului Jibou, Eugen Balanean, ne-a spus ca familia este una cu probleme financiare, motiv pentru care parintii au fost nevoiti sa-si lase fetele in grija bunicii si sa ia drumul strainatatii pentru cresterea lor. Starea materiala a familiei nu este tocmai buna. Vom sprijini astfel parintii fetei cu un ajutor financiar nerambursabil. Este o tragedie ce s-a intamplat, a declarat edilul orasului.

Directorul Grupului Scolar Octavian Goga din Jibou, Daniel Muresan, ne-a spus ca toate cadrele didactice s-au mobilizat pentru a acorda un ajutor familiei. Suntem alaturi de familia indurerata, dar am vrut sa sprijinim parintii si cu un ajutor financiar. S-a strans o suma considerabila din partea cadrelor didactice pe care urmeaza sa o dam parintilor fetei, ne-a declarat Daniel Muresan.

Slujba de inmormantare va fi oficiata astazi, de la ora 13, la Capela din Jibou.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »