Elev agresat de profesor in Aghires?

Magazin Salajean 1 noiembrie 2006 0

Un incident a avut loc, ieri, la Scoala Generala din Aghires, in care au fost implicati si niste ziaristi din Zalau. Acestia, dupa cum ne-a confirmat inspectorul general scolar, Ioan Abrudan, ar fi incercat sa intre cu forta in unitatea de invatamant, cu intentia de a ancheta un caz petrecut in urma cu mai multe zile, legat de agresarea fizica a unui elev de catre profesorul de romana.

Interesant de mentionat faptul ca despre cazul respectiv – elevul batut de profesor, nu stia nimeni, neexistand nici o plangere in acest sens. Abrudan ne-a declarat ca si el a fost informat despre incidentul respectiv de catre straini, nimeni dintre cei cu atributii in acest sens – director, primar, viceprimar etc, neobosindu-se sa-l informeze. L-am delegat pe inspectorul general adjunct Dorin Cosma sa ancheteze cazul, ne-a mai spus Abrudan.

Contactat, Dorin Cosma ne-a declarat ca, in cursul zilei de ieri, a fost informat despre prezumtivul incident care a avut loc la scoala din Aghires. Acesta ne-a mai explicat ca, in cazul in care un astfel de incident ar fi avut loc, ar fi trebuit sa se urmeze caile oficiale, respectiv parintii elevului agresat sa depuna plangere la cei in drept sa ia masuri. Dar acest lucru nu s-a intamplat, ceea ce pune toata povestea sub semnul intrebarii.

Cu toate acestea, inspectorul general Abrudan ne-a declarat ca va numi o comisie de inspectori care sa cerceteze cazul si in situatia in care se confirma, vor fi luate masurile care se impun.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »