Elemente de munitie anihilate de pompierii salajeni

Magazin Salajean 25 iulie 2007 0

Elemente de munitie anihilate de pompierii salajeni

Mai multe elemente de munitie, mai precis cartuse de infanterie de calibrul 7,62 de milimetri, au fost gasite de catre un zalauan, in data de 23 iulie, in timp ce muncea in gradina casei. La fata locului s-a deplasat o echipa de specialisti din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum Salaj condusa de Vasile Maior Moigradean, care a ridicat, transportat si depozitat munitia descoperita.

Recomandam cetatenilor ca in momentul in care descopera elemente de munitie neexplodate sa anunte cea mai apropiata sectie de politie sau ISU Salaj, la numarul de telefon 112, fara a le atinge sau schimba pozitia acestora, a declarat capitanul Sorin Muresan, purtatorul de cuvant al ISU Salaj.

Pasune in flacari

Pompierii jibouani au intervenit, in data de 23 iulie, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetatia uscata de pe o pasune din localitatea Popteleac, comuna Garbou. In urma cercetarilor, s-a constatat ca incendiul a fost provocat de catre cetatenii din localitate, cauza fiind focul lasat nesupravegheat. Flacarile au distrus o suprafata de 1,5 hectare de vegetatie uscata, pompierii reusind in scurt timp stingerea focului.

Readucem in atentia populatiei sa manifeste mai multa grija si atentie la folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor. Aceste operatiuni trebuie supravegheate permanent si sa fie luate masuri pentru limitarea extinderii incendiilor pe suprafete mai mari, a precizat capitanul Muresan.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »