Electrica Zalau, in executare silita

Magazin Salajean 18 martie 2010 0

Electrica Zalau, in executare silitaSucursala de Distributie a Energiei Electrice (SDEE) Zalau are conturile blocate, incepand de marti, 16 martie, pentru o datorie de peste 350.000 de lei pe care o are catre Consiliul Judetean Salaj, pentru utilizarea domeniului public. Societatea este singura sucursala pe care Electrica o are in tara care este obligata, in baza unei hotarari a administratiei judetene, instituita in 1997, sa achite o taxa pentru ca stalpii de curent sunt amplasati pe domeniul public, sustine Vasile Filip, directorul SDEE Zalau.

Decizia Consiliului Judetean Salaj se bate cap in cap cu dispozitiile Legii 13/2007 (legea energiei electrice), care stabileste ca sunt scutite de plata de taxe si impozite instituite catre autoritatile publice centrale si locale. In ciuda repetatelor contestatii facute in instanta, Electrica Zalau trebuie sa suporte aceste taxe, intrucat reprezentantii sucursalei nu au depus mai repede o actiune in contencios-administrativ.

Suma reprezinta echivalentul a zece procente din bugetul disponibil pentru repararea retelelor, se plange Filip. Potrivit spuselor sale, plata acestor taxe are un impact negativ major nu doar asupra activitatii sociale, ci si asupra consumatorilor. Conducerea sucursalei vrea sa ceara Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei includerea in tariful de distributie a sumelor platite catre CJ Salaj, fapt ce ar presupune scumpirea curentului. De la introducerea taxei pentru utilizarea domeniului public, SDEE a fost obligata sa plateasca aproximativ 6 milioane de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »