Egalitate pe piata muncii pentru femeile si tinerii de etnie roma

Magazin Salajean 3 septembrie 2010 0

Egalitate pe piata muncii pentru femeile si tinerii de etnie romaCampania de informare la nivel judetean privind proiectul strategic Egalitate prin diferenta – Accesul femeilor rome pe piata muncii a avut loc ieri, la Institutia Prefectului Salaj, cu participarea reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica, ai Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, ai Agentiei Judetene de Prestatii Sociale si ai etniei rome din judet.

Proiectul este implementat de catre Fundatia Desire Cluj – Napoca, impreuna cu alti parteneri de la nivel national si international, iar obiectivul general urmarit este promovarea incluziunii sociale si a egalitatii de sanse pe piata muncii a femeilor si tinerilor romi.

Activitatile pregatite pentru salajenii de etnie roma trebuie sa se desfasoare pe o perioada de 3 ani, proiectul fiind in prezent in cel de-al doilea an de implementare. Pentru o mai buna intelegere a aspectelor cotidiene cu care se confrunta femeile si tinerii de etnie roma, cercetatorul sociologic Iuliu Kozak a prezentat rezultatele anchetei sociologice din primul an de derulare a activitatilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »