Educatia – un drept al copilului, nu o obligatie

Magazin Salajean 25 noiembrie 2009 0

Educatia - un drept al copilului, nu o obligatie

Suntem aici… Suntem copii, sau tineri…

Alaturi de dascalii nostri,incercam sa ne facem auziti, intelesi, vazuti… Suntem asemeni altor copii, chiar daca viata ne-a privat de caldura caminului parintesc.

In noi, traiesc dorinte, sperante si vise, pe care incercam sa le implinim.

Dar avem nevoie de incredere, ajutor, toleranta.

Saptamana Educatiei Globale cu tema ,,HRANA PENTRU TOTI a fost marcata in cadrul CSEI Simleu Silvaniei prin activitati derulate pe parcursul a cinci zile in perioada 16-20 noiembrie 2009.

Una din activitatile cu impact deosebit asupra copiilor a fost prezenta ii unitatea noastra, prin protocolul incheiat de doamna director profesor Mariana Adriana Faur, a reprezentantului Centrului de Prevenire si Consiliere Antidrog Salaj, domnul Adrian Vancea si a reprezentantei Directiei pentru Tineret si Sport Salaj,doamna Mariana Stanean. Acestia au prezentat, pe intelesul copiilor, pericolul si efectele consumului de droguri precum si importanta renuntarii la fumat. La final, au fost impartite copiilor tricouri si bratari simbolice.

De la doamna profesoara Viorela Gabriela Chesauan copiii au aflat lucruri interesante despre Piramida alimentelor, despre hrana sanatoasa, despre obiceiurile roma-nilor in Postul Craciunului.

Concursul ,,Bucatar de nota 10 a fost unul din evenimentele cele mai apreciate, atat de elevii scolii-gazda, cat si de elevii din grupele de sprijin de la Scoala Gimnaziala Horea-insotiti de prof. de sprijin Viorica Filip si de la Scoala Gimnaziala Silvania insotiti de prof. de sprijin Mihaela Sirbu si Doina Tulbure. Concursul a constat in prepararea cea mai rapida a unei salate de fructe, rolul de arbitru revenindu-i d-nului prof. Iambor Ivan.

Joi, elevii au fost invitatii Bisericii Crestine Baptiste Betania, prin prof. Viorel Sim, unde, impreuna cu dirigintii si doamnele directoare, au servit bucate traditionale romanesti, pregatite prin grija pastorului bisericii si ed. Mariana Sim. In aceeasi zi, cinci copii din familii cu situatie materiala modesta din grupul de sprijin de la Scoala Gimnaziala Silva-nia, insotiti de prof. de sprijin Adela Boldut, au primit alimente si rechizite, prin contributia dascalilor de la CSEI Simleu Silvaniei si donatii ale bisericii.

In ultima zi a mani-festarilor, a fost organizata ,,Parada fructelor si legumelor, toti elevii participanti la Saptamana Educatiei Globale fiind premiati pentru activitati.

A fost frumos,asa cum sunt toate activitatile care se desfasoara in scoala.Daca v-a placut de noi,va tinem la curent.Daca Dumnezeu ne fereste de gripa.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »