Edilii din Mirşid vor bani pentru uliţe de la Elena Udrea

Magazin Salajean 27 mai 2011 0

Edilii din Mirşid vor bani pentru uliţe de la Elena Udrea

Peste patru kilometri de uliţe vor fi asfaltate în această vară în localităţile Mirşid, Firminiş şi Popeni, autorităţile locale din comuna Mirşid urmând să desfăşoare în 1 iunie licitaţia în vederea desemnării firmei care se va ocupa de lucrări. Primarul Călin Bereschi ne-a declarat că 3,4 kilometri de uliţe sunt în Firminiş şi Popeni, în timp ce 900 de kilometri de uliţe pe care se va turna covor asfaltic se află în centrul de comună. „Vom achita 70 la sută din lucrări din bugetul local, iar pentru diferenţa de 30 de sută ar fi foarte bine dacă am reuşi să obţinem finanţare prin Programul << 10.000 de kilometri de drumuri judeţene şi locale >>. Dacă nu, va trebui să ne gospodărim singuri”, a declarat edilul.

Programul „10.000 de kilometri de drumuri judeţene şi locale” derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului este componentă a Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii.

Au prioritate la finanţare circa 100 de proiecte eligibile depuse pe Axa 2 din Programul Operaţional Regional, începute, dar care au rămas fără finanţare, precum şi obiectivele pentru care autorităţile publice locale dispun de documentaţii tehnico-economice întocmite conform legislaţiei în vigoare. De asemenea, prin Programul derulat de Ministerul Elenei Udrea vor fi finanţate şi proiecte care au fost finanţate într-o primă etapă din fonduri proprii, iar din cauza lipsei surselor de finanţare nu au putut fi realizate integral, dar şi proiecte privind modernizarea drumurilor de interes judeţean şi local care deservesc obiective de interes turistic.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »