Edilii din mediul rural, chemaţi în şedinţă

Mihaela Oprea 25 septembrie 2012 0
Edilii din mediul rural, chemaţi în şedinţă

Primarii şi secretarii unităţilor administrativ teritoriale din Sălaj au fost chemaţi în cursul zilei de marţi la Cercul Militar din municipiu, la o întâlnire cu prefectul judeţului, Filonaş Chiş. În cadrul întrunirii s-au adus în discuţii aspecte legate de programul de dezvoltare a infrastructurii din mediul rural, de alocarea sumelor necesare în zonele afectate de inundaţiile din luna iunie, anul curent, de la Valea Almaşului, precum şi legătura dintre forţele de ordine şi comunităţile de romi din judeţ.
Potrivit unui comunicat de presă remis de Instituţia Prefectului Judeţului Sălaj, pe lângă problemele de apărare dezbătute de prefect, la întâlnire s-a prezentat autorităţilor publice locale sarcinile ce le revin cu privire la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare din 9 decembrie 2012. “Pe lângă problemele de apărare, prefectul Filonaş Chiş a prezentat primarilor câteva probleme curente. Printre acestea se numără situaţia plătilor la Ordonanţa 7/2006 privind programul de dezvoltare a infrastructurii din mediul rural şi demersurile întreprinse la ministerele de resort pentru deblocarea sumelor necesare realizarii proiectelor. Totodată, s-a pus accent pe promovarea hotărârilor de Guvern pentru obţinerea fondurilor din rezerva bugetară necesare înlăturării calamităţilor provocate de inundaţiile din 10 iunie de pe Valea Almaşului”, se arată în informaţia de presă.
Potrivit aceleaşi surse, cei adunaţi la şedinţă au discutat despre programul întâlnirilor dintre reprezentantul romilor din cadrul instituţiei prefectului împreună cu organele de poliţie, jandarmi şi autorităţile locale în comunităţile de romi din judeţ. Prefectul a solicitat primarilor şi secretarilor completarea la zi a registrelor agricole din comună.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »