Echipa verde in actiune

Magazin Salajean 25 februarie 2010 0

Exista multe lucruri care ne plac noua elevilor, in mediul care ne inconjoara si multe lucruri pe care am dori sa le schimbam.

Marea varietate de plante, animale, paduri, oceane, pasuni care fac planeta noastra locuibila este amenintata cu disparitia. Daca aceasta biodiversitate va disparea, toate lucrurile pe care le consideram sigure, cum ar fi apa curata, aerul proaspat si alimentele pot si ele sa dispara. Poate poti sa-ti imaginezi viata fara o plimbare in padure, fara cantecul pasarilor sau fara plante, dar ai putea sa-ti imaginezi o lume fara aer sau apa de baut?

Organizatia internationala WWF (World Wide Fund for Nature), prin filiala din Romania WWF- Proiectul Dunare Carpati si Editura CD PRESS, prin revistele educationale Terra Magazin, Doxi si Pipo, lanseaza concursul educational Scoli pentru un viitor verde.

Scoli pentru un viitor verde se adreseaza tuturor scolilor si gradinitelor din Romania si urmareste realizarea de activitati instructiv-educative, cu scopul de a informa prescolarii, elevii, cadrele didactice, parintii si comunitatile locale in legatura cu problemele actuale de ecologie, dar si de a dezvolta, in randul copiilor, responsabilitatea fata de comunitatea si mediul in care acestia traiesc si invata.

Liceul Sportiv Avram Iancu Zalau s-a inscris si el in acest program. Prima actiune de colectare selectiva a hartiei, derulata in 23 februarie 2010 reprezinta debutul proiectului. Echipa verde alcatuita din elevi voluntari din ciclul gimnazial, coordonata de cadre didactice (prof.Marian Adriana, Comsa Elena, Nicoda Estera), a reusit sa mobilizeze un numar mare de elevi si astfel s-a colectat o tona de hartie. Activitatea va fi urmata de alte actiuni ecologice interesante pentru elevi si benefice pentru mediu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »