E nevoie de mai multi politisti in strada

Magazin Salajean 12 martie 2009 0

E nevoie de mai multi politisti in stradaAnul trecut, la nivelul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj au fost sesizate 191 de infractiuni stradale, din care 158 s-au comis in mediul urban si 33 in mediul rural. Din totalul acestor infractiuni, 156 s-au produs pe timp de noapte. Astfel, pentru obtinerea unor rezultate favorabile in lupta impotriva criminalitatii, reprezentantii IPJ Salaj si-au propus cresterea numarului de politisti care actioneaza in strada. E nevoie de suplimentarea agentilor care efectueaza actiuni de patrulare, atat in municipiu, cat si in judet. Desi infractionalitatea se pastreaza intr-o limita normala, ca oameni ai legii, trebuie sa luptam pentru combaterea actiunilor de furt, de inselaciune, talharie si alte infractiuni, ne-a comunicat Ovidiu Dosa, inspector sef adjunct al IPJ Salaj.

In prezent, in statutul de organizare al IPJ Salaj sunt prevazute 607 functii, dintre care 510 cu caracter operativ – activitate de teren, si 97 neoperative – munca de birou. Potrivit datelor furnizate de purtatorul de cuvant din cadrul IPJ Salaj, Tincuta Dumuta, din totalul functiilor operative sunt ocupate doar 440 de posturi, de catre 97 de ofiteri, respectiv 343 de agenti. Din cei peste trei sute de agenti de politie, aproximativ 140 lucreaza la posturile comunale de politie, iar restul la politiile municipale si orasenesti si la serviciile operative din cadrul inspectoratului. De asemenea, agentii de politie care desfasoara activitati de patrulare sunt adeseori insotiti de catre jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Salaj sau agenti ai Politiei Comunitare. In Zalau, avem pregatit un grup de interventie format din sapte persoane, doua patrule de jandarmi care actioneaza in zona Dumbrava Nord, pe timp de noapte, si alte cinci patrule care executa misiuni in zona unitatilor de invatamant. Zilnic, avem pregatit un grup de interventie, format din sapte persoane, care actioneaza la cerere. Tot in colaborare cu agentii de politie, pentru actiuni de patrulare, avem trimisi in teren cate patru oameni la Simleu Silvaniei si Cehu Silvaniei, iar la Jibou doar o singura persoana. De saptamana viitoare, insa, vom suplimenta numarul de jandarmi ce actioneaza in teren, ne-a declarat Cristian Bolfa, purtator de cuvant din cadrul IJJ Salaj.

Ca urmare a numarului in crestere de furturi si alte infractiuni ce privesc siguranta si ordinea publica, Ministerul Administratiei si Internelor a solicitat Politiei Romane angajarea suplimentara a 2.000 de politisti, la nivelul intregii tari.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »