E foarte fain sa fii prefect… pentru o zi

Magazin Salajean 30 noiembrie 2010 0

E foarte fain sa fii prefect... pentru o zi

Prefectul judetului Salaj, Vegh Alexandru, a fost schimbat ieri din functie… pentru o zi. Sefia institutiei a fost preluata de o eleva a Colegiului National Silvania Zalau, Lavinia Sabou, primul dintre castigatorii proiectului Prefect pentru o zi, derulat de Prefectura Salaj in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Salaj in perioada noiembrie 2010 – mai 2011.

Prefectura judetului Salaj a fost condusa, ieri, doar de personaje feminine. Plecat de urgenta la o intalnire in Bucuresti, prefectul Vegh Alexandru a lasat sefia institutiei pe mainile prefectului pentru o zi Lavinia Sabou si a subprefectului Onorica Abrudanu.

Lavina Sabou, eleva in clasa a IX-a D la Colegiul National Silvania, este prima dintre castigatorii campaniei Prefect pentru o zi, organizata de catre Institutia Prefectului judetului Salaj, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Salaj, pentru perioada noiembrie 2010 – mai 2011. Tanara prefect pentru o zi a fost selectata pe baza unui eseu in care a comentat motivele pentru care doreste sa ocupe aceasta functie pentru o zi.

Ajunsa la conducerea Prefecturii Salaj, Lavinia Sabou a urmarit indeaproape intreaga activitate desfasurata in cursul zilei in cadrul institutiei. Dupa ce a facut cunostinta cu toate compartimentele Prefecturii, prefectul pentru o zi a participat la o sedinta de lucru pe tema prevenirii violentei in scoli, urmata de o conferinta de presa. Ca sa descriu aceasta experienta in cat mai putine cuvinte: e foarte fain sa fii prefect pentru o zi! A fost ceva nou pentru mine, o zi in care am invatat foarte multe lucruri despre ceea ce se intampla in cadrul Institutiei Prefectului. Am aflat ca aceasta institutie are legatura cu tot ceea ce se intampla in judet, insa totul este mult mai complicat si mai greu fata de ce mi-am imaginat. Am ales sa particip la acest proiect dat fiind ca imi place competitia, pentru ca vreau sa-mi demonstrez personal ca pot, a afirmat Lavinia Sabou, in cadrul conferintei de presa.

Desi a ocupat functia de prefect pentru o zi, Lavinia nu este interesata de o cariera in administratia publica judeteana. Pe viitor, vreau sa urmez Facultatea de Medicina si sa lucrez intr-un spital de stat. Vreau sa ma afirm in acest domeniu si sa aduc schimbari in sistemul public de sanatate, a adaugat Lavinia Sabou.

In finalul conferintei de presa, subprefectul Onorica Abrudanu i-a inmanat Laviniei Sabou o medalie si o diploma pentru activitatea depusa ca prefect pentru o zi.

Se cauta inca cinci prefecti pentru o zi

Ca urmare a numarului tot mai mare de aplicanti pentru functia de prefect pentru o zi, data limita de depunere a eseurilor a fost prelungita cu aproape trei saptamani. Astfel, elevii de liceu care intentioneaza sa vada cum se desfasoara o zi din viata unui inalt demnitar public din administratia publica isi pot inregistra eseurile pana la data de 15 decembrie. Materialul trebuie sa contina maxim 1.200 de cuvinte in care candidatul sa-si prezinte motivele pentru care doreste sa ocupe aceasta functie.

Eseurile se trimit pe adresa de e-mail: psj@prefecturasalaj.ro. In urma analizarii acestor lucrari vor fi desemnati alti cinci prefecti de o zi. Fiecare dintre castigatori va ocupa aceasta functie timp de o zi pe luna, aleasa la intamplare, in care li se va prezenta structura organizatorica a institutiei si vor participa la intalnirile de lucru din ziua respectiva.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »