Duminica: Peste 200.000 de salajeni sunt asteptati la vot

Magazin Salajean 8 iunie 2012 0

Duminica: Peste 200.000 de salajeni sunt asteptati la votPeste 200.000 de salajeni inscrisi pe listele electorale permanente sunt asteptati, duminica, la urne, pentru a-si exprima optiunea politica, la nivel de judet fiind tiparite cate 222.520 de buletine de vot pentru alegerea presedintelui Consiliului Judetean, consilierilor judeteni, primarilor si consilierilor locali. Numarul total al buletinelor de vot tiparite (890.080, n.r.) reprezinta necesarul in functie de numarul alegatorilor si rezerva de 10 la suta prevazuta de lege. De subliniat ca, in acest an, alegerile locale vor avea loc doar intr-un singur tur de scrutin, nemaiexistand un al doilea. Ca urmare, cei care erau obisnuiti a se prezenta doar la al doilea tur de scrutin nu vor mai avea aceasta ocazie, ci isi vor pierde votul.

Potrivit presedintelui BEJ Salaj, Claudia Tomsa, buletinele de vot sunt depozitate, sub paza, la tipografia unde au fost realizate (o tipografie din Oradea, n.r.), ele urmand a fi aduse si predate presedintilor sectiilor de votare pana cel tarziu in data de 9 iunie. Odata cu buletinele de vot, vor fi predate si toate materialele necesare dsfasurarii procesului de vot: stampile, procese verbale, autocolante etc. Buletinele de vot care vor ramane nefolosite, vor fi anulate la ora 21, in ziua alegerilor, dupa inchiderea urnelor.

La nivel de judet, a inceput distribuirea buletinelor de vot anulate, in vederea afisarii la fiecare circumscriptie electotrala si sectie de votare, iar un alegator va putea solicita doar un singur buletin de vot, in cazul in care cel care i s-a dat initial a fost stampilat gresit.

299 de sectii de votare

La nivel de judet, vor fi organizate 61 de circumscriptii electorale, cu 299 de sectii de votare, din care circa 200 vor fi in scoli si licee, asa cum s-a intamplat si la scrutinul precedent. Sectiile de votare din Salaj, au fost repartizate in paza structurilor judetene din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor. Astfel, potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj, Tincuta Dumuta, echipe ale IPJ vor asigura paza in 136 de sectii, Inspectoratul de Jandarmi Judetean

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »