Duminica: Aproximativ 15.000 de persoane – asteptate la Masurisul oilor de la Pria

Magazin Salajean 4 mai 2010 0

Duminica: Aproximativ 15.000 de persoane - asteptate la Masurisul oilor de la Pria

Primavara nu putea trece peste comuna Cizer fara ca localnicii sa se reuneasca la Masurisul oilor de la Pria. Sarbatoarea a ajuns la cea de-a 43-a editie in forma pe care o stim in prezent, iar participarea este tot mai numeroasa de la un an la altul. Salajeni din intreg judetul, dar si iubitori ai traditiilor populare din judetele invecinate se vor aduna, duminica, sub Magura Priei, pentru masurisul oilor din 2010.

Aproximativ 15.000 de persoane din Salaj, dar si din judetele invecinate, sunt asteptate sa ia parte, duminica, la Masurisul oilor de la Pria, ne-a declarat viceprimarul comunei Cizer, Liviu Farcas. Duminica se desfasoara cea de-a 43-a editie a << Masurisului oilor de la Pria >>, o sarbatoare populara ce se pastreaza in comuna de zeci de ani. Au tinut-o strabunicii, bunicii si parintii nostri, iar acum o organizam noi. Fata de anul trecut, cand am avut circa 12.000 de participanti, ne asteptam ca anul acesta sa inregistram aproximativ 15.000 de participanti. Ca urmare, am schimbat locatia, pentru a permite o mai buna desfasurare a sarbatorii, a declarat Liviu Farcas.

Mai exact, in acest an, Masurisul se va desfasura chiar sub poalele Magurii Priei, pe o pajiste unde administratia locala a amenajat o scena unde se va desfasura un spectacol popular, la care vor lua parte peste zece artisti de muzica folclorica si ansambluri de dansuri populare din judetele Salaj, Bihor si Cluj. Printre numele din programul muzical

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »