Dubla sarbatoare pentru pensionarii salajeni

Magazin Salajean 1 octombrie 2010 0

Dubla sarbatoare pentru pensionarii salajeniPensionarii din judetul Salaj, alaturi de cei din intreaga tara, isi serbeaza astazi ziua. Organizatia Natiunilor Unite a stabilit, in cadrul sesiunii din februarie 1991, ca ziua de 1 octombrie sa fie sarbatorita drept Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice, prilej cu care, in fiecare an pe data de 1 octombrie au loc in toata lumea manifestari dedicate persoanelor de varsta a treia. Tot cu aceasta ocazie, varstnicii din Salaj sarbatoresc 20 de ani de la infiintarea Sindicatului Liber al Pensionarilor Salaj.

Peste 400 de invitati dintre persoanele de varsta a treia din judetul Salaj sunt asteptati sa participe la manifestarile ocazionate Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice. Prese-dintele Sindicatului Liber al Pensionarilor (SLP) Salaj, Ilie Gorgan, a declarat ca activitatile festive de astazi incep cu prestatia Fanfarei Promenada, de la ora 14.30, pe platoul din fata Casei de Cultura a Sindicatelor (CCS) Zalau. Festivitatea va avea loc in sala de spectacole a CSS Zalau si va incepe la ora 15, cu un scurt istoric si semnificatia Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice. Dupa acest moment, se vor citi mesajele de felicitare ale autoritatilor judetene.

Pentru pensionarii din Salaj, aceasta zi reprezinta o dubla sarbatoare. Sindicatul Pensionarilor din Salaj – organizatie care se numara printre cei trei membri fondatori ai Federatiei Nationale a Sindicatelor Pensionarilor din Romania – aniverseaza astazi 20 de ani de la infiintare. Astfel, in cadrul festivitatii vor fi acordate si diplome aniversare membrilor fondatori ai sindicatului, diplome pentru membrii actuali, precum si diplome pentru autoritatile judetene, a declarat presedintele sindicatului, Ilie Gorgan.

Cei prezenti in sala vor avea parte mai apoi de un spectacol artistic sustinut de copiii de la CCS Zalau, precum si concerte de muzica populara sustinute de solisti de valoare, printre care se numara si Grigore Grigorut si orchestra. La finalul manifestarilor, pensionarii vor fi cinstiti de ziua lor cu cate un paharel de palinca si o felie de cozonac. La aceste manifestari dedicate Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice sunt invitati sa participe toti pensionarii din judet.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »