Drumurile Salajului, inrosite de… amenzi

Magazin Salajean 13 decembrie 2010 0

Drumurile Salajului, inrosite de... amenzi

Aproximativ 650 de sanctiuni contraventionale au fost aplicate, in ultima saptamana, de catre politistii salajeni, pe drumurile judetului. Valoarea amenzilor a insumat peste 60.000 de lei.

Potrivit unui comunicat de presa remis de Inspectoratul de Politie al Judetului Salaj, in perioada 3-9 decembrie, politistii rutieri salajeni au constatat zece fapte de natura penala si 651 fapte contraventionale, sanctionate cu amenzi in valoare totala de 60.800 de lei. Contraventional au fost sanctionati 85 de pietoni, care au traversat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumul public si 23 de persoane care s-au deplasat pe biciclete sau mopede neechipate corespunzator.

Majoritatea celor sanctionati au fost soferii, in numar de 537, pentru diferite abateri in trafic, dintre care 187 pentru viteza. De asemenea, opt soferi au ramas fara certificatele de inmatriculare a autovehiculelor pentru defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto, se arata in informatia de presa. Pe langa amenzi, 16 soferi au ramas pietoni, fiindu-le suspendat permisul de conducere.

In perioada mentionata, pe raza judetului Salaj s-au inregistrat sase accidente de circulatie grave, soldate cu un mort si cinci raniti grav, precum si patru accidente usoare, soldate cu patru raniti.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »