Drumurile judeţului, pe umerii primăriilor

Adela Farkas 1 august 2012 0

Consilierii judeţeni au adoptat, marţi, proiecte de hotărâre vizând alocarea de fonduri, componenţa comisiei de ordine publică, darea în administrare unor direcţii din subordine de bunuri şi spaţii, atribuirea unor licenţe de transport şi programul pentru pregătirea şi întreţinerea drumurilor judeţene pe perioada sezonului rece. Aleşii Sălajului au aprobat, în cadrul rectificării bugetului propriu al judeţului, cofinaţarea cheltuielilor privind organizarea manifestărilor care vor avea loc la Monumentul lui Mihai Viteazul de la Guruslău. Totodată, a fost rectificat bugetul de venituri şi cheltuieli a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj şi s-a aprobat lista cheltuielilor pentru investiţiile din acest an. În cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Sălaj au fost desemnaţi, prin vot secret, şase membrii în cadrul Autorităţii Teritoriale pentru Ordine Publică, respectiv: Ioan Abrudan, Tiberiu Marc, Valer Crişan, Dan Ghiurco, Alin Demle, Csoka Tiberiu.
Drumurile judeţene au suscitat din nou interesul consilierilor. Livia Chende a fost de părere că pe perioada iernii participanţii la trafic au avut posibilitatea să semnaleze blocajele şi incidentele din trafic doar în zilele lucrătoare. Directorul Direcţiei Tehnice, Mircea Ghiurco a arătat că la nivel judeţean pe perioada rece va funcţiona un dispecerat care va prelua toate sesizările din trafic, iar incidentele vor fi anunţate la 112. Intervenţiile pe drumurile judeţene vor fi executate în cea mai mare parte de către autorităţile judeţene, la fel ca anul trecut, în baza parteneriatelor încheiate de CJ cu primăriile din judeţ. “Primăriile sunt mult mai aproape şi pot interveni cu promtitudine. În plus, asociaţiile de dezvoltare intercomunitare locale s-au dotat recent cu utilaje noi şi au astfel capacitatea de a acţiona atât pe drumurile comunale, cât şi pe cele judeţene. Cât privesc drumurile aflate în reabilitare, ele vor fi întreţinute, fie de CJ, fie de antreprenori, care le-a preluat în baza unor contracte prin proiectele cu finanţare externă”, a precizat preşedintele CJ Sălaj, Tiberiu Marc.
Nu în cele din urmă, opt consilieri judeţeni, fără a fi nominalizaţi, au fost avertizaţi să-şi completeze declaraţiile de avere şi interese. Potrivit precizărilor făcute de secretarul judeţului, Cosmin Vlaicu, acestea mai pot fi depuse până mâine, 2 august, după care se înaintează la Agenţia Naţională de Integritate. Nerespectarea prevederilor legale referitoare la declaraţiile de avere se sancţionează cu amendă între 50 şi 2.000 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »