Drumurile din Napradea vor inghiti milioane de lei

Magazin Salajean 29 ianuarie 2008 0

Drumurile din Napradea vor inghiti milioane de lei

Drumurile comunale din Napradea si satele apartinatoare vor fi reabilitate in 2008, acesta fiind unul din principalele aspecte ce trebuie rezolvate in lunile viitoare, ne-a declarat primarul Viorel Barsan. Astfel, tronsonul de 3 kilometri Tranis – Vadurele va fi asfaltat, administratia locala alocand in acest sens suma de 100.000 de lei (fara TVA), in timp ce pentru strazile din centrul de comuna – 5 kilometri in total – Primaria Napradea intentioneaza sa foloseasca un cuantum de 1,3 milioane de lei. Pentru tronsonul Somes Guruslau – Husia, este prevazuta suma de 900.000 de lei, din care sa fie reabilitati 3 kilometri de carosabil, iar la Cheud drumurile vor fi modernizate cu un milion de lei. Referitor la acest ultim sat, primarul a spus ca se va insista si pe legatura rutiera cu Cheudut, cei 3 kilometri de drum urmand sa inghita alti 900.000 de lei.

In aceasta vara, in comuna vor mai fi efectuate lucrari de decolmatare si desecare a albiilor paraurilor, acestea fiind necesare dat fiind ca toate aceste cursuri de apa au gura de varsare in Somes. Daca albiile nu sunt degajate, localitatile se pot confrunta cu inundatii in perioada ploioasa. Avem intocmit Studiul de fezabilitate, vom organiza si licitatia in vederea desemnarii firmei care sa se ocupe de lucrari, iar acestea vor fi efectuate in lunile de vara – toamna, ne-a spus Viorel Barsan.

Aductiune de apa in cinci sate

Referitor la lucrarile de introducere a retelei de apa in comuna Napradea, incepute anul trecut, primarul a spus ca vor fi continuate in 2008. Astfel, SC Tim SA Cluj Napoca a introdus sistemul de conducte pe traseele principale din sate, urmand ca in lunile viitoare sa amplaseze conductele si pe ulitele din comunitati. Captarile sunt realizate pentru cinci sate (Napradea, Cheud, Somes Guruslau, Tranis si Vadurele), proiectul fiind derulat in baza Ordonantei de Guvern 7/2006 privind modernizarea spatiului rural. Autoritatile administratiei locale au solicitat 4 milioane de lei pentru aceasta investitie, dar suma aprobata de Guvern este in valoare de 3,9 milioane de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »