Drumuri refacute in Criseni

Magazin Salajean 3 septembrie 2007 0

Drumuri refacute in Criseni

La patru luni de cand a fost deschis santierul, lucrarile de reabilitare a drumurilor din satele Criseni, Garcei si Cristur au ajuns sa fie realizate 30 la suta. Primarul comunei Criseni, Petru Maior, ne-a declarat ca se va lucra pana cand conditiile meteorologice vor permite, pentru ca, in iunie 2008, jumatate din investitie trebuie sa fie finalizata.

Proiectul care prevede reabilitarea drumurilor din comuna Criseni a inceput in 17 mai, fiind luate in lucru mai intai satele Criseni si Garcei. Firma cu care Primaria Criseni a incheiat contractul de realizare a lucrarilor este SC Aral SA Cluj Napoca care are de refacut in aceste trei sate 10.800 de metri patrati de carosabil. Proiectul este realizat prin programul SAPARD si are o valoare de 3,3 milioane de lei (plus TVA).

Licitatie pentru canalizare

Un alt proiect pe care autoritatile locale il au in vedere este, potrivit primarului Maior, introducerea retelei de canalizare in comuna. Si acest proiect presupune cheltuirea unei sume considerabile de bani – 4 milioane de lei, durata de realizare a lucrarilor fiind stabilita, in urma proiectului, la 2 ani. Deocamdata, administratia locala este in faza de desemnare a constructorului, licitatia in acest sens fiind stabilita pentru 19 septembrie. Este un proiect pe care il derulam in baza Ordonantei 7/2006 privind modernizarea zonelor rurale. Speram ca la sfarsitul anului 2008, in comuna Criseni sa existe si retea de canalizare, a conchis primarul Maior.

Mai greu cu reteaua de apa

Un proiect care merge cu incetinitorul este cel privitor la introducerea retelei de apa, la acest capitol din infrastructura locuitorii comunei Criseni mai avand de asteptat. Cauza – asa cum se intampla in majoritatea proiectelor de acest gen – este lipsa fondurilor necesare finalizarii acestei investitii demarate in 2000.

Primarul Maior ne-a declarat ca, pana in momentul de fata, 60 la suta din investitie a fost realizata, banii cheltuiti in acest sens fiind in cuantum de 2 milioane de lei. Pentru finalizarea lucrarilor mai trebuie inca pe atata, dar cum autoritatile centrale nu aloca transele de bani la timp, nici investitia nu se poate derula asa cum a fost prevazuta initial. Ca urmare, proiectul sufera deja o intarziere mai mult decat considerabila, avand in vedere ca perioada de realizare a lucrarilor era stabilita la 3 ani, iar noi suntem deja in 2007.

Reamintim ca, in urma licitatiei, autoritatile administratiei locale au incheiat contractul pentru aceasta investitie cu SC Constructii Montaj SA Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »