Drumul Zalau-Alesd va fi reabilitat

Magazin Salajean 15 februarie 2010 0

Drumul Zalau-Alesd va fi reabilitat Reabilitarea celor circa 70 de kilometri ai DN1 H Zalau-Alesd va incepe in luna septembrie urmand a fi finalizata in termen de doi ani, conform unui comunicat de presa al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii. Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Transport si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A. au semnat, in data de 29 ianuarie 2010 si respectiv 9 februarie 2010, contractul de finantare pentru acest proiect.

Proiectul Reabilitare DN1 H Zalau-Alesd are un buget total de aproximativ 488.071.398 lei, din care circa 287.807.680 lei constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana din Fondul European de Dezvoltare Regionala, restul sumei fiind asigurata de la Bugetul de Stat.

Prin implementarea acestui proiect se va asigura reabilitarea a 69,334 km de drum national, construirea a trei poduri noi si reabilitarea a patru poduri existente. Acest proiect a fost depus in cadrul Axei Prioritare 2 Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii nationale de transport in afara axelor prioritare TEN-T, in scopul dezvoltarii unui sistem national durabil de transport, DMI.2.1.

Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii rutiere si are drept scop finantarea lucrarilor necesare reabilitarii DN1 H Zalau-Alesd. Perioada de executie a lucrarilor pentru proiectul mentionat este septembrie 2010 – septembrie 2012, fiind urmata de perioada de notificare a defectelor intre septembrie 2012 – septembrie 2014.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »