Drumul Prelut – Valea Loznei

Magazin Salajean 10 septembrie 2007 0

Drumul Prelut - Valea Loznei

In curand, locuitorii comunei Lozna vor putea circula in conditii bune de trafic pe drumul care uneste localitatile Prelut si Valea Loznei, cei 6 kilometri de carosabil urmand sa intre in reabilitare in perioada urmatoare. Viceprimarul comunei Lozna, Avel Vale, ne-a declarat ca administratia locala este in faza de organizare a licitatiei in vederea desemnarii constructorului, santierul trebuind deschis in aceasta toamna. Lucram la caietul de sarcini, apoi vom anunta in zilele urmatoare licitatia pentru stabilirea firmei care sa se ocupe de lucrari, a spus viceprimarul Vale.

Potrivit sursei citate, proiectul prin care se doreste reabilitarea tronsonului Prelut – Valea Loznei se deruleaza in baza Ordonantei 7/2006 privind modernizarea zonelor rurale. Valoarea totala a investitiei este de 4 milioane, dar deocamdata prima transa primita de la Guvern este de doar 2 milioane de lei.

Tot prin Ordonanta 7/2006, autoritatile locale din Lozna intentioneaza sa realizeze peste raul Somes o punte intre Cormenis si Rastoci. Pasarela pietonala va avea o lungime de 120 de metri si va putea fi folosita si de autoturisme, atata timp cat acestea vor folosi un singur sens. Finantarea necesara investitiei si aprobata de Guvern este de 2.2 milioane de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »