Drumul Hereclean – Simleu, in curs de reabilitare

Magazin Salajean 7 septembrie 2011 0

Drumul Hereclean - Simleu, in curs de reabilitare

Drumarii lucreaza, la aceasta data, in comuna Varsolt, la reabilitarea drumului national DN 1H, intre Hereclean si Simleu Silvaniei. Contractul a fost preluat la inceputul anului, de catre firma UMB Spedition, subcontractant fiind societatea Delta ACM Bucuresti, iar finalizarea lucrarilor de refacere a carosabilului este estimata pentru inceputul anului 2013. Potrivit lui Mircea Crisan, seful Sectiei de Drumuri Nationale Salaj, portiunea care este in reabilitare face parte din Programul national de lucrari de reabilitare si modernizare a drumului dintre Zalau si Alesd (pe o distanta totala de 70 de kilometri). Salajul mai are inclus in acest program, finantat cu fonduri externe prin Ministerul Transporturilor, si drumul national Zalau-Rastoci, in lungime de 53,38 kilometri.

Prin acest proiect de reabilitare, judetul Salaj va avea peste 120 de kilometri de drumuri nationale modernizate, lucrari pentru care se aloca, in total, 158 de milioane de euro. In urma programului de reabilitare, drumurile nationale vor avea caracteristicile drumurilor europene (grosimea asfaltului de 18 centimetri, o platforma largita de la 6 metri la 9 sau 14 metri, iar in zonele de panta doua benzi la urcare, precum si trotuare sau rigole carosabile in localitati.

Pe de alta parte, din cele aflate de la Mircea Crisan, la aceasta data, tot pe drumurile nationale se executa lucrari pentru repararea unor sectoare de drum cu bani de la bugetul de stat. Suma prevazuta pentru Salaj a fost de 270.000 de lei, necesara lucrarilor de intretinere si plombare a 9.000 de metri patrati de carosabil. Pe o distanta de 15 kilometri se deruleaza lucrari de reparatii pe drumul national DN 19B (intre Nusfalau si Suplacu de Barcau). In cursul acestei saptamani se va da startul lucrarilor de reparatii si refacere a asfaltului deteriorat pe drumul E81, intre limita cu judetul Cluj (Topa Mica)-Zalau-Bobota. Nu in cele din urma, se lucreaza si pe drumul de pamant 1T de la Mirsid la Moigrad, unde se asterne un strat de piatra sparta. Mircea Crisan a estimat ca reparatiile acestor portiuni de drumuri se vor finaliza spre sfarsitul lunii septembrie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »