Drumul forestier din Tusa, continuat cu inca 11 kilometri

Magazin Salajean 21 mai 2007 0

Drumul forestier din Tusa, continuat cu inca 11 kilometriDrumul forestier ce duce la rezervatia Izvoarele Barcaului – Tusa, din comuna Sag, va fi continuat cu peste 11 kilometri, autoritatile locale obtinand pentru aceasta lucrare 3,5 milioane de lei prin SAPARD. Primarul Florian Bonte ne-a declarat ca am semnat deja contractul cu Agentia SAPARD. Prin acest proiect pe silvicultura vom continua drumul forestier ce duce la Izvoarele Barcaului cu inca 11,2 kilometri. Suntem in faza de achizitie a serviciului de proiectare si apoi vom organiza licitatia pentru desemnarea constructorului.

Potrivit sursei citate, lucrarea este finantata in cadrul etapei a doua din SAPARD, comuna Sag fiind singura din Salaj care beneficiaza de asemenea fonduri in faza a doua a programului de finantare europeana. In prima faza, am finalizat 13 kilometri de drum forestier, a explicat primarul Bonte.

Pentru ca infrastructura din comuna sa ajunga si in comunitatea de slovaci din Dealul Corbilor, autoritatile locale intentioneaza sa caute finantare pentru realizarea drumului catre aceasta localitate.

Pana in prezent, am reusit sa rezolvam sistemul de electrificare in zona, acum vrem sa asiguram comunitatii din Dealul Corbilor si un drum de calitate. Pentru aceasta vom cauta alte surse de finantare decat SAPARD-ul, a spus edilul.

Canalizare in Sag si Tusa

Tot la capitolul infrastructura, dar de data aceasta vizand canalizarea din comuna, si nu arterele de circulatie, autoritatile administratiei locale au obtinut 4 milioane de lei prin Ordonanta 7/2006 privind dezvoltarea infrastructurii din mediul rural. Din acest cuantum, se vor primi in prima faza 15 la suta, bani care vor fi folositi pentru introducerea retelei de canalizare in localitatile Tusa si Sag. Pe masura ce restul sumelor de bani vor fi primite de la Guvern, reteaua va fi extinsa si in celelalte sate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »