Drumul din Sfăraş – blocat din cauza inundaţiilor

Magazin Salajean 15 aprilie 2011 0

Drumul din Sfăraş - blocat din cauza inundaţiilor

Precipitaţiile căzute în ultimele zile în localitatea Sfăraş, din comuna Almaşu, au fost atât de abundente încât au umflat şuvoaiele unui pârâu care a ieşit din matcă, inundând marţi drumul 103 N şi punând în dificultate circulaţia. La această situaţie nefericită a contribuit şi o stivă de prefabricate depozitate de SC Săgeata Prod SRL pe malul care a cedat, sub acţiunea apei şi apăsat de greutatea materialelor de construcţii.

Localnicii din satul Sfăraş s-au trezit marţi dimineaţă cu drumul comunal 103 N inundat pe o porţiune de aproximativ zece metri, după ce apele învolburate ale pârâului care mărgineşte carosabilul au ieşit din matcă, inundând asfaltul. Primarul Emil Ţuruca ne-a declarat că situaţia a fost cauzată de o stivă de materiale prefabricate care urmau să fie utilizate la refacerea unui podeţ şi care erau depozitate pe malul pârâului buclucaş. „SC Săgeata a depozitat prefabricate pe mal, iar apa umflată a săpat tot pământul de sub ele, ducând, astfel, la prăbuşirea malului. Pârâul a ieşit apoi pe carosabil şi am fost nevoiţi să apelăm la un utilaj care să ridice prefabricatele din apă şi să refacă malul, astfel încât situaţia să revină la normal”, a declarat Emil Ţuruca.

Potrivit sursei citate, lucrurile au fost readuse la normal înainte ca apa care acoperea carosabilul să intre în curţile şi gospodăriile oamenilor, singurele neajunsuri fiind cele provocate în trafic şi în ceea ce priveşte malul surpat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »