Drumul de la Chiesd spre judetul Satu Mare va fi inchis circulatiei

Magazin Salajean 26 ianuarie 2011 0

Drumul de la Chiesd spre judetul Satu Mare va fi inchis circulatiei

Administratorul drumurilor judetene, Consiliul Judetean Salaj, va opri circulatia autovehiculelor pe tronsonul de drum dintre Chiesd si limita cu judetul Satu Mare. Acesta este impracticabil, mai ales pe o portiune de 400 de metri, din cauza cantitatilor mari de precipitatii cazute in ultimii ani, care au generat alunecari de teren si ruperea drumului pe portiuni ce depasesc 80 la suta din suprafata sa. Dupa inundatiile de anul trecut, pe drumul de la iesirea din Chiesd, drumarii au intervenit pentru executarea unor lucrari de stabilizare din punct de vedere geologic, in valoare de 36.200 de lei (din bugetul propriu al judetului Salaj).

Pentru evitarea acci-dentelor de circulatie si asigurarea fluentei traficului se impune inchiderea acestui sector de drum si crearea unei rute ocolitoare, pe un traseu stabil din punct de vedere geologic, fara alunecari de teren. Participantii la trafic vor avea ca alternativa, ruta ocolitoare Sarmasag-Bobota-Supuru de Sus-Supuru de Jos-Corund. Inchiderea circulatiei pe un tronson din drumul judetean DJ 108F: DN 1H (Simleu Silvaniei)- Moiad- Sarmasag- Chiesd- limita judet Satu Mare, km 28+800-31+290 (la iesirea din localitatea Chiesd spre Judetul Satu Mare), pana la reabilitarea tronsonului mentionat, va avea loc in termen de 5 zile de la data intrarii in vigoare a hotararii adoptata de Consiliul Judetean Salaj in data de 25 ianuarie 2011.

Lucrarile de refacere a drumului se vor derula dupa ce vor fi gasite solutii fezabile, asa cum aprecia Tiberiu Marc, presedintele Consiliului Judetean Salaj. Ieri, in cadrul sedintei Consiliului Judetean Salaj s-a propus, de catre consilierul Ioan Simonca, sa fie inchis drumul doar pana in data de 1 noiembrie 2011, deoarece pe perioada de iarna devine imposibila utilizarea vari-antelor de deviere ale acestuia.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »