Drumul Ciucea-Virsolt, sub lupa analizelor

Magazin Salajean 15 decembrie 2010 0

Drumul Ciucea-Virsolt, sub lupa analizelor

Reprezentantii Consiliului Judetean Salaj au intreprins, zilele acestea, o serie de analize si investigatii ale lucrarilor realizate pe drumul judetean Ciucea-Virsolt, fiind identificate degradari ale structurii primului strat de asfalt pe sectorul de drum dintre Crasna si Virsolt. Beneficiarul lucrarii, CJ, si firma de supraveghere a lucrarilor, SC Search Corporation SRL, au notificat antreprenorul, proiectantul si expertul atestat pentru a analiza la fata locului degradarile si au solicitat remedierea acestora. Ulterior, in urma realizarii unor probe suplimentare, la un laborator de teren, s-a descoperit ca stratul de asfalt aplicat, in unele puncte, era sub nivelul celui prevazut in proiect, dar a reconfirmat conformitatea si calitatea mixturii asfaltice folosite.

Managerul de proiect, Zoe Crihan, a precizat ca ar fi prematura interpretarea potrivit careia lucrarile ar fi compromise prin efectuarea unor plombari, intrucat, in momentul de fata, sectorul de drum nu a fost finalizat si predat beneficiarului. Antreprenorul si-a asumat responsabilitatea garantarii calitatii si a bunei comportari a lucrarilor pe perioada a sapte ani, timp in care orice interventie pentru remedieri se face pe cheltuiala antreprenorului. Proiectantul general si expertul atestat a fost de parere ca acest sector de drum sa fie mentinut in exploatare, iar la iesirea din iarna, beneficiarul va solicita reinvestigarea detaliata a respectivei portiuni de drum.

Reiteram faptul ca drumul judetean Ciucea-Virsolt este in curs de reabilitare printr-un proiect finantat cu fonduri europene in cadrul Programului Operational Regional. Pana acum, din cele 11 poduri care fac obiectul investitiei, noua sunt date in circulatie, iar al zecelea va fi dat in circulatie, iar lucrarile de realizare a structurii rutiere pe traseul drumului sunt executate in proportie de 60 la suta. Totodata, se cauta surse suplimentare de fonduri si solutii tehnice pentru remedierea alunecarilor de teren produse, anul acesta, in Cizer si intre localitatile Plesca si Horoatu Crasnei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »