Drumul Ciucea-Varsolt va costa 23 milioane de euro

Magazin Salajean 18 martie 2008 0

Comitetul decizional al Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Vest a declarat proiectul privind reabilitarea drumului Ciucea-Varsolt (care face legatura intre Salaj si Cluj) eligibil pentru suma de 23 de milioane de euro, considerandu-l primul ca importanta regionala in domeniul infrastructurii rutiere.

Tiberiu Marc, presedintele Consiliului Judetean Salaj, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca proiectul este derulat in parteneriat cu Consiliul Judetean Cluj, lungimea tronsonului de drumuri judetene care va fi reabilitat fiind de 37 de kilometri, din care 30 sunt pe teritoriul Salajului. Comitetul regional a apreciat proiectul de reabilitare a drumului Ciucea – Varsolt primul ca importanta regionala si l-a declarat eligibil pentru suma de 23 de milioane de euro. Este cel mai mare proiect de infrastructura rutiera din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest, derulat de CJ Salaj in parteneriat cu CJ Cluj. Contributia celor doua judete la aceasta investitie inseamna 482.000 de euro din valoarea totala a proiectului. Intre Ciucea si Varsolt, drumul va fi reabilitat pe o lumgime de 37 de kilometri, din care 30 de kilometri se afla pe teritoriul Salajului, a spus Marc.

Potrivit sursei citate, lucrarile vor incepe in acest an, durata de realizare a investitiei fiind stabilita prin proiect la 20 de luni. In ceea ce priveste constructorul, acesta va fi ales in urma unei licitatii organizate la nivel central.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »