Drumul catre Cehu Silvaniei se reabiliteaza

Magazin Salajean 22 mai 2007 0

Drumul catre Cehu Silvaniei se reabiliteaza

Lucrarile de reabilitare si modernizare a drumurilor din comuna Criseni au inceput ieri, firma cu care autoritatile locale au incheiat contractul de realizare a proiectului fiind SC ARL Cluj Napoca. In cele trei sate, Criseni, Cristur si Garcei, urmeaza sa fie refacuti 10.800 de metri patrati de carosabil, durata de realizare a investitiei fiind de opt luni. Sper ca vremea sa tina cu noi, ne-a spus primarul Andrei Maior, adaugand ca investitia este realizata prin programul SAPARD si are o valoare de 3,3 milioane de lei (plus TVA).

Introducerea retelei de apa – in intarziere

Tot la capitolul infrastructura, in comuna Criseni se afla in derulare proiectul de introducere a retelei de apa. In urma licitatiei, autoritatile administratiei locale au incheiat contractul pentru aceasta investitie cu SC Constructii Montaj SA Zalau.

Lucrarea a inceput in anul 2000 si pana in momentul de fata 60 la suta din investitie a fost realizata. Banii cheltuiti in acest sens sunt in cuantum de 2 milioane de lei, iar pentru finalizarea lucrarilor mai trebuie inca pe atata. Totusi, proiectul este in intarziere, intrucat perioada de realizare a lucrarilor era de 3 ani, ceea ce inseamna ca in 2003, locuitorii comunei trebuiau sa aiba deja in case apa curenta. Cauza intarzierilor este, potrivit lui Maior, faptul ca sumele de bani nu sunt alocate la timp de catre autoritatile centrale.

Canalizare – abia peste 2 ani

Referitor la introducerea retelei de canalizare in comuna, edilul ne-a declarat ca in perioada urmatoare se va organiza licitatia pentru desemnarea constructorului. Si acest proiect presupune cheltuirea unei sume considerabile de bani – 4 milioane de lei, durata de realizare a lucrarilor fiind stabilita, in urma proiectului, la 2 ani. Este un proiect pe care il derulam in baza Ordonantei 7/2006 privind modernizarea zonelor rurale. Speram ca la sfarsitul anului 2008, in comuna Criseni sa existe si retea de canalizare, a conchis primarul Maior.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »