Drum naţional, de la proiect la exproprieri

Magazin Salajean 16 martie 2011 0

Drum naţional, de la proiect la exproprieri

Autorităţile judeţene şi locale pun la punct ultimele detalii în vederea începerii lucrărilor de reabilitare a drumului naţional Zalău-Halmăşd. Potrivit informaţiilor furnizate de prefectul de Sălaj, Vegh Alexandru, la această dată, în şase unităţi administrativ teritoriale, se fac listele cu proprietarii terenurilor aflate de-o parte şi de alta a drumului. Lucrările includ şi lărgirea, în anumite zone, a suprafeţei carosabile, sens în care e nevoie de identificarea parcelelor care vor fi expropriate.

Primarii de la Hereclean, Vîrşolţ, Pericei, Şimleu Sivaniei, Nuşfalău şi Halmăşd vor pune la dispoziţia Prefecturii, până pe data de 24 martie 2011, listele cu persoanele şi suprafeţele deţinute, pentru ca să poată fi înaintat la Guvern proiectul de hotărâre pentru acordarea despăgubirilor. Contractul cu Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi a fost semnat pe data de 24 februarie şi de atunci s-au făcut măsurătorile topografice. Primarii au solicitat proiectantului o întâlnire, în cursul săptămânii viitoare, pentru a se convinge că condiţiile cerute de ei se regăsesc în proiectul tehnic, ştiind că ei şi-au dat avizul pentru studiul de fezabilitate.

Dintre aceste cerinţe, prefectul a menţionat solicitarea primarului de la Nuşfalău, de a se amenaja un sens giratoriu în centrul localităţii (de la intersecţia drumului spre Boghiş, cu cel spre Marca) şi a primarului de Pericei care cerea să fie amenajate spaţii pentru staţiile de autobuz. Vegh Alexandru a mai adăugat că nu toţi proprietarii de terenuri de lângă drumul naţional vor fi incluşi în proiectul de hotărâre de Guvern, deoarece nu pe toată lungimea tronsonului va fi nevoie de lărgirea carosabilului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »