Drum cu bucluc intre Valcau si Crasna

Magazin Salajean 7 mai 2007 0

Drum cu bucluc intre Valcau si Crasna

Realizarea drumului dintre Valcau si Crasna pare sa incinga spiritele intre cele doua primarii. Cu toate ca au semnat un parteneriat referitor la indeplinirea acestui obiectiv, cand vine vorba de practica, autoritatile celor doua administratii locale nu se pot pune de acord in ceea ce priveste sarcinile pe care le are fiecare.

Mai exact, primarul comunei Valcau de Jos, Ionel Rosan, ne-a declarat ca din cei 6 kilometri de drum, 1.25 kilometri de carosabil sunt pe teritoriul comunei Crasna. Ca urmare a acestui lucru si a celor asumate prin actul de parteneriat, autoritatile locale din Crasna trebuie sa contribuie la realizarea drumului punand la dispozitie masini de balastru. Acest lucru este urgent, a spus Ionel Rosan, cu atat mai mult cu cat, potrivit recomandarilor date de Inspectoratul de Stat in Constructii Salaj, ar trebui sa se profite de timpul frumos pentru a se inainta cu lucrarile. Sunt nemultumit ca cei din Crasna nu au adus balastrul necesar. Daca l-am avea, am putea trece la turnarea asfaltului, dar Primaria Crasna a spus ca nu-l pot aduce din cauza ca nu au aviz de la Oficiul de Gospodarire a Apelor, a spus primarul Rosan.

De cealalta parte, autoroitatile locale din Crasna au declarat ca nu ele trebuie sa duca balastrul, ci SC Petroconstruct SA Nusfalau, firma care se ocupa de realizarea drumului. Ba mai mult, primarul Pop Emeric s-a aratat mirat de nemultumirile vecinilor si de faptul ca acestia nu l-au contactat pentru a discuta situatia. Balastrul trebuie asigurat pentru tronsonul de carosabil Marin-Valcau, dar nu noi trebuie sa transportam materialul, ci firma constructoare. Aportul Primariei Crasna la proiect este, intr-adevar, consta in punerea la dispozitie a balastrului, le-am spus ca il pot lua din albia raului, asa ca masinile constructorului ar trebui sa faca asta, a spus Pop Emeric.

Valoarea investitiei sus amintite este de 600.000 de lei, iar lucrarile trebuie finalizate in urmatoarele trei luni.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »