Drogurile nu sunt un joc pentru copii!

Magazin Salajean 26 februarie 2010 0

Drogurile nu sunt un joc pentru copii!Reprezentantii Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA) Salaj au avut, ieri, o intalnire cu elevii claselor a opta de la Scoala Gimnaziala Porolissum din Zalau, in scopul prezentarii acestora de materiale educative privind riscurile la care se supun consumand alcool, tutun sau droguri.

Actiunea face parte dintr-un proiect educativ Drogurile nu sunt un joc pentru copii!, initiat de CPECA in colaborare cu Scoala Porolissum, Scoala Gimnaziala George Cosbuc din Ortelec si Directia de Sanatate Publica Salaj. In cadrul intalnirii, au fost prezintate elevilor materiale video in legatura cu consumul de droguri (filme si interviuri cu tineri consumatori) si s-au purtat discutii pe temele abordate.

Proiectul are ca scop prevenirea consumului de alcool, tutun si droguri in randul adolescentilor din grupa de varsta 14-15 ani. Se doreste ca elevii sa dobandeasca informatii corecte despre droguri si riscurile asociate consumului acestora, sa-si dezvolte abilitati personale si sociale, si sa se implice in activitati practice ca o alternativa la comportamentul de risc.

Aceste activitati sunt desfasurate pe intreg parcursul anului scolar, cu sprijinul consilierului scolar Csillag Tunde, si se adreseaza elevilor din patru clase de a opta, ne-a declarat Valer Merce, coordonator in cadrul CPECA Salaj.

Consumul de alcool, tutun sau droguri ilicite reprezinta una din problemele sociale actuale, cu atat mai mult cu cat toate datele indica faptul ca varsta debutului este in continua scadere. Adolescentii, aflati la varsta la care tind sa experimenteze consumul de alcool, tutun, droguri si a altor componente de risc, sub influenta grupului de apartenenta, a diferitelor situatii stresante sau a curiozitatii, nu au inca suficiente cunostinte despre efectele nocive ale drogurilor asupra starii de sanatate si a factorilor de risc asociati consumului.

Prin implicarea in activitati care sa valorifice nevoia de comunicare, de relationare si de autocunoastere, adolescentul de azi poate deveni lipsit de inhibitii, capabil sa comunice asertiv, are incredere in sine si poate lua deciziile potrivite de unul singur.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »