Drogul – Capcana primei incercari

Magazin Salajean 25 martie 2010 0

Drogul - Capcana primei incercariReprezentantii Inspectoratului Scolar al Judetului Salaj, cei ai Inspectoratului de Politie Judetean Salaj si ai Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Salaj sunt parteneri intr-un proiect denumit Drogul – Capcana primei incercari, pe tema fenomenului consumului si traficului de droguri in randul tinerilor din judet. Scopul acestui proiect il reprezinta informarea elevilor, parintilor si cadrelor didactice cu privire la traficul si consumul illicit de droguri, precum si dezvoltarea colaborarilor interinstitutionale si a legaturii scoala – familie – societate.

In acest proiect sunt implicate noua unitati de invatamant, respectiv Colegiul National Silvania Zalau, Liceul Pedagogic Gheorghe Sincai Zalau, Grupul Scolar Mihai Viteazu Zalau, Grupul Scolar Voievod Gelu Zalau, Grupul Scolar Ioan Ossian Simleu Silvaniei, Grupul Scolar Ioachim Pop Ileanda, Scoala de Arte si Meserii Galgau, Grupul Scolar Sarmasag si Grupul Scolar Sig. In cadrul intalnirilor, initiatorii proiectului le vor prezenta elevilor filme, imagini si interviuri pe tema consumului de droguri si vor avea loc dezbateri si discutii cu elevii si cadrele didactice. Totodata, elevilor le vor fi aplicate chestionare cu privire la cunostintele detinute de acestia legate de consumul si traficul de droguri. Si parintii elevilor vor fi implicati in acest proiect. Acestia vor primi scrisori prin care institutiile care realizeaza proiectul transmit un mesaj de sensibilizare si informare, cu privire la pericolul traficului si consumului de droguri. Aceste scrisori, vor ajunge la parinti prin intermediul dirigintilor, cu ocazia desfasurarilor sedintelor cu parintii si prin intermediul consilierilor scolari.

Fenomenul consumului si traficului de droguri, reprezinta din pacate un fenomen de actualitate si care se raspandeste destul de rapid si de usor, mai ales in randul adolescentilor. Toate substantele numite droguri, sunt usor de accesat in ziua de azi iar in acelasi timp, factorii sociali ca familia si scoala, nu mai detin controlul si autoritatea de alta data. Toate acestea, venite pe fondul unei lipse de informare, a unei colaborari ineficiente in relatia elev – scoala – familie, a unei educatii deficitare a stilului de viata sanatos, pot conduce la situatii care pun in pericol viata adolescentului. Efectele pe termen lung ale consumului de droguri, sunt nocive atat fizic cat si psihic, iar activitatile din cadrul proiectului isi propun sa combata miturile legate de droguri si sa previna astfel de situatii nefericite. Pentru a reduce acest fenomen, informarea elevilor, profesorilor si parintilor cu privire la principalele aspecte ale consumului si traficului de droguri, devine absolut necesara.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »