Dreptatea e, deocamdata, impartita

Magazin Salajean 29 iunie 2007 0

Directorul Directiei de Munca si Protectie Sociala (DMPS) Salaj, Matolcsi Elisabeta, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca in procesul cu Sindicatul Metalurgistul din cadrul SC Tenaris-Silcotub SA Zalau, actiunea sindicalistilor a fost admisa partial, iar institutia pe care o reprezinta a fost obligata de instanta judecatoreasca sa parcurga fazele legale procedurii concilierii conflictului de interese. Cu toate acestea, cererea Sidicatului privind plata unor daune nu a fost acceptata, intrucat reclamantul nu a putut dovedi suferirea unui prejudiciu material si nici plata cheltuielilor de judecata.

DMPS Salaj va face recurs, atacand sentinta civila pronuntata de Tribunalul Salaj la Curtea de Apel Cluj. Sustinem in continuare ca actul administrativ prin care i s-a comunicat Sindicatului neindeplinirea conditiilor cerute de lege de a declansa conflict de munca este bazat pe interpretarea corecta a prevederilor Legii 168/1999, a spus directorul DMPS Salaj.

Reamintim ca DMPS Salaj a refuzat inregistrarea conflictului de interese pe care Sindicatul Metalurgistul a vrut sa-l declanseze in primavara invocand legea amintita anterior care spune ca este interzisa declansarea acestor conflicte pe perioada de valabilitate a unui contract colectiv de munca valabil incheiat. In situatia de fata, SC Tenaris-Silcotub SA Zalau are un asemenea contract incheiat in februarie 2006 si valabil pe o perioada de 4 ani. Negocierile anuale obligatorii au inceput in 2 februarie 2007 si s-au desfasurat pe parcursul a sapte intalniri, cand Sindicatul s-a retras din negocieri pe motiv ca unitatea nu accepta revendicarile formulate de asociati. Negocierile s-au finalizat in 12 aprilie 2007, odata cu semnarea actului aditional la contractul colectiv de munca, prin care partile au cazut de acord asupra revendicarilor ramase nesolutionate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »