Drept la replica: Ioan Abrudan – Nu mor caii cand vor cainii

Magazin Salajean 17 noiembrie 2009 0

Drept la replica: Ioan Abrudan - Nu mor caii cand vor cainiiMa surpinde cu cata vehementa, domnul deputat Mirel Talos, fara o minima documentare prealabila solicita demiteri.

Sincer, m-as fi bucurat daca prima noastra comunicare, dupa un an de la campania electorala in care am fost contracandidati , s-ar fi referit la o problema reala a scolii, dupa ce, macar o data, ne-ar fi trecut pragul Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, ca sa ne ceara sa-l informam si eventual sa ne sprijine, asa cum a promis, in rezolvarea unor probleme legate de sistemul educational.

In ceea ce priveste asa zisa campanie electorala din liceele judetului Salaj, pentru dansul si pentru toti acei care doresc sa fie informati in legatura cu aceste lucruri, fac precizarea ca Inspectoratul Scolar Judetean nu mai cenzureaza de multa vreme activitatile legate de scoli, care sunt de altfel, institutii cu personalitate juridica, sunt conduse de directori, care sunt raspunzatori pentru actiunile care le organizeaza.

Instiintat despre cele petrecute, am avut o discutie cu prefectul judetului, domnul Andrei Todea, care sustine, pe buna dreptate, ca insusi faptul ca Institutia Prefectului este organizatoarea acestei activitati, in scopul educatiei civice, poate fi garantul caracterului ei apolitic si ii invita pe toti cei aceia care doresc sa se convinga de acest lucru, sa participe la aceste actiuni.

In discutiile purtate cu directoarea Colegiului Tehnic Alesandru Papiu Ilarian Zalau, aceasta sustine, ca din felul in care a fost gandita, actiunea nu a vizat nicidecum influentarea opiniei elevilor in favoarea unuia sau altuia dintre candidatii la presedintie. Cu toate acestea am inscris in agenda de lucru a Inspectoratului Scolar, o activitate de ancheta in care sa ne lamurim noi, si evident opinia publica, cu privire la aceste aspecte.

Domnul Mirel Talos am constatat ca si-a facut un obicei din a-mi cere demisia, fara sa aiba macar un minim de argument, decat, probabil unul de natura politica sau pentru faptul ca este deranjat ca Inspectoratul Scolar Salaj, cu un colectiv de buni profesionisti, a fost apreciat in evaluarile Ministerului Educatiei, in ultimii ani, cu calificative care il situeaza pe primele locuri la nivel national.

Vreau sa va comunic, domnule deputat, ca va grabiti in mod nejustificat, cu acuzele, iar spre linistea dumneavoastra, daca o instanta indiferent de la ce nivel va constata o minima implicare a mea, a unui inspector scolar in organizarea corecta sau incorecta a acestei actiuni, imi asum toate consecintele prevazute de lege.

Nu veti putea avea aceasta satisfactie, domnule deputat, iar atitudinea dumneavoastra ma indreptateste sa fac apel la o veche zicala romaneasca la care s-a apelat mult in politicul ultimilor ani, si anume: Nu mor caii cand vor cainii, domnule deputat.

De altfel, daca ati fi fost un pic de buna credinta ati fi putut avea cu mine o convorbire prealabila improscarilor cu noroi, care cred ca v-ar fi putut lamuri si totodata ati fi putut constata, ca printr-o circulara data, a doua zi dupa aceste evenimente, desi nu aveam dovezi concludente ca s-ar fi incalcat legea, am considerat necesar sa reamintesc conducerilor de scoli despre prevederile legale cu privire la interzicerea actiunilor cu caracter politic din scoli.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »