Drept la replica

Magazin Salajean 6 februarie 2009 0

Referior la ariticolul aparut in cotidianul Magazin Salajean de vineri, 30 ianuarie 2009, cu titlul Scandal, amenintari cu moartea si procese pentru mai multe hale construite la Criseni, as dori sa fac cateva precizari.

In primul rand, mi se pare deontoloic ca un asemenea articol sa fie scris doar pe baza unui simplu apel telefonic. Asa cum domnul ziarist Sebastian Olaru s-a documentat din cealalta parte inainte sa scrie articolul, la fel trebuia sa procedeze si cu mine. Insa el a scris articolul dupa ce cu mine a avut doar o scurta discutie telefonica.

As vrea sa il instiintez pe domnul ziarist Sebastian Olaru ca aceasta persoana, Alexandru Pop, are la activ un cazier judiciar. In urma cu doi ani, un mecanic adus din timpul serviciului de Pop, pentru a repara un buldoexcavator, a decedat in timp ce repara cutia de viteze a buldoexcavatorului. Astfel, acest Alexandru Pop a incalcat mai multe legi. In primul rand pentru faptul ca nu a avut nici o autorizatie care sa-i dea dreptul sa repare acel buldoexcavator la el in curte. Sunt convins ca domnul Sebastian Olaru nu a stiut aceste lucruri cand a scris articolul respectiv. Sau daca le-a stiut si nu a vrut sa le scrie, este destul de grav.

Oare ce este mai grav? Faptul ca in urma decesului ce a avut loc in urma cu doi ani, in curtea familiei Alexandru si Rodica Pop, niste copii au ramas fara tata, sau faptul ca Rodica Pop spune ca as fi amenintat-o cu moartea, fara sa aiba vreo dovada clara (inregistrare sau filmare)?

Referitor la acea amenintare cu moartea, despre care spune Rodica Pop, vreau sa precizez ca, intr-adevar, am avut o discutie cu ea in barul de la Criseni, dar i-am spus numai sa nu mai intre pe proprietatea mea pentru a mai face poze si filma, deoarece o asemenea fapta se pedepseste conform legii proprietatii private.

Ei au facut reclamatia pentru construirea acelor cladiri fara autorizatie de constructie, dar nu aveau nici un drept sa intre pentru a face poze sau a filma, fiindca sunt persoane abilitate care pot sa actioneze conform legii. Sunt convins ca domnul Alexandru Pop nu stie pe ce baza functioneaza o cabina de vopsit, din moment ce spune ca constituie surse de noxe, zgomote, iar amplasarea cabinei contribuie la diminuarea terenului.

Recunosc ca inceperea lucrarilor la halele respective a avut loc inainte de a primi autorizatia de constructie, insa eram presat de timp, deoarece firma din Italia care mi-a adus cabina de vopsit trebuia sa o instaleze cat mai repede. Insa, pentru faptul ca am construit mai repede halele respective, fara a avea autorizatie de constructie, Primaria Criseni a aplicat o amenda contraventionala de 1.000 de RON si a dispus intrarea in legalitate, dupa care am primit autorizatia de constructie.

Mi se parea normal ca in articolul scris de domnul Sebastian Olaru, in data de 30 ianuarie 2009, sa fi aparut si aceste detalii pe care le-am scris eu in acest drept la replica, pentru ca cititorii acesui ziar sa stie care este cu adevarat realitatea. Toate cele relatate de mine pot fi probate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »