Două tinere din Sălaj, admise între primele la INM

Mihaela Oprea 2 octombrie 2012 3
Două tinere din Sălaj, admise între primele la INM

Două sălăjence au fost admise între primii candidaţi din ţară la Institutul Naţional al Magistraturii. Potrivit rezultatelor definitive la examenul de admitere, sesiunea iunie-octombrie 2012, şi publicate luni pe site-ul INM, cele două tinere au reuşit să intre la institut cu medii care le-au situat pe locurile trei şi patru la nivel naţional.
Din judeţul nostru, cinci candidaţi au ajuns să susţină examenul final, însă doar doi au reuşit să se claseze pe locuri eligibile. Unul dintre aceştia este Ioana Valeria Vlasin. Aceasta a obţinut la etapa eliminatorie din concurs nota 8.63, reprezentând 75 la sută din nota finală, în timp ce la proba interviului a fost notată cu 9,28, contând 25 la sută din nota finală. Prin urmare, Vlasin a fost admisă la institut cu nota finală 8.793, ocupând locul al treilea în clasament.
Cristina Mureşan este cea de-a doua tânără din Sălaj care a obţinut un rezultat de excepţie la concursul de admitere la INM. Aceasta a primit nota 8.58 la proba eliminatorie şi 9,28 la interviu, rezultând o notă finală de 8,755. Cristina Mureşan s-a clasat pe locul al patrulea dintre admişi la nivel de ţară.
Din păcate pentru ceilalţi trei candidaţi care au ajuns la ultima probă de concurs, aceştia au fost declaraţi respinşi. Notele finale obţinute au fost sub ultima medie de admitere, respectiv de 7,66.
La această sesiune de admitere au participat 21 de candidaţi sălăjeni, majoritatea “ieşind” din competiţie la primele probe de concurs.
Concursul s-a desfăşurat în mai multe etape: o probă scrisă eliminatorie, de tip grilă, pentru verificarea cunoştinţelor juridice de drept civil, drept procesual, civil, drept penal şi drept procesual penal, un test de verificare a raţionamentului logic şi susţinerea interviului ce constă în verificarea aptitudinilor, motivaţiilor şi elementelor de etică specifice profesiei de magistrat.
Potrivit regulamentului privind concursul de admitere la INM, pentru promovarea examenului, candidatul trebuia să obţină o medie finală de minimum 7, ocuparea locurilor urmând a se face în ordinea descrescătoare a mediilor.
Pentru cele 200 de locuri disponibile, au participat la concurs peste 3.600 de absolvenţi de drept din întreaga ţară. Auditorii de justiţie vor avea posibilitatea să opteze, după primul an de studiu, pentru locurile de judecători sau procurori.

Comentarii

comments

3 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. adevarul??? 2 octombrie 2012 at 16:15 - Reply
  • Anonim 2 octombrie 2012 at 16:43 - Reply

   Ia-ti ochelari! Nici vorba de copy-paste!

  • Anonim 2 octombrie 2012 at 23:05 - Reply

   adevarule, sunt informatii publice 🙂 prost mai esti :)))

Lasa un Raspuns »