Doua spatii verzi de sub Magura – reabilitate cu circa un milion de lei

Magazin Salajean 27 octombrie 2011 0

Doua spatii verzi de sub Magura - reabilitate cu circa un milion de lei  Lucrarile de reabilitare a doua spatii verzi din Simleu Silvaniei sunt in plina desfasurare, administratia locala investind in acest proiect aproape un milion de lei. Este vorba de malul raului Crasna si un spatiu verde din cartierul Bradet, intre blocurile I si B, investitie pentru care Primaria Simleu Silvaniei a obtinut o finantare nerambursabila in valoare de circa 900.000 de lei de la Administratia Fondului de Mediu (AFM). Contributia noastra la acest proiect este de aproximativ 93.000 de lei. Consider ca este foarte important sa ne ocupam si de aceste zone din oras care pot si care merita sa arate mult mai bine decat in prezent, spre folosul populatiei, a declarat primarul orasului Simleu Silvaniei, Septimiu Turcas.

Potrivit sursei citate, lucrarile care au demarat in prima jumatate a lunii septembrie sunt in grafic. Am inceput destul de tarziu, din cauza unei contestatii ivite la licitatia organizata pentru desemnarea constructorului. Suntem, totusi, multumiti de mersul lucrarilor. Pana acum, au fost trasate aleile, a fost realizat sistemul de irigatie si, cel mai important, au fost efectuate toate insamantarile necesare, a declarat edilul.

Dezamagit de unii simleuani

Septimiu Turcas se arata, insa, profund dezamagit de comportamentul unor persoane care, de indata ce pe malul Crasnei a fost sadit gard viu, s-au grabit sa vandalizeze locul. Au rupt gardul viu pe o distanta de 30-40 de metri si l-au aruncat. Este pacat ca se intampla asa ceva si ca oamenii nu respecta si nu au grija de ceea ce este facut in beneficiul lor. Se confirma inca o data zicala ca nu exista padure fara uscaturi. Am intensificat patrularea politiei locale in zona, pentru a preveni asemenea fapte, a declarat Turcas.

Prin proiectul sus amintit vor fi reamenajati 11.000 de metri patrati de teren, in cele doua zone urmand sa fie plantati arbori, arbusti gard viu, sa fie amenajate ronduri cu flori si alei ecologice. De asemenea, spre o buna si eficienta intretinere a zonelor vor fi amplasate instalatii de irigat.

Iluminatul va fi asigurat din surse alternative, iar zonele vor fi dotate cu mobilier urban – cosuri de gunoi, banci, mese, masute de sah, toalete ecologice si va fi creat si un spatiu de joaca pentru copii.

Banii nu se reporteaza

Reabilitarea celor doua spatii verzi va continua neintrerupt pana la finele anului, mai ales ca, potrivit sursei citate, exista lucrari – precum amplasarea mobilierului de joaca si a stalpilor de iluminat public, care pot fi realizate chiar si in luna decembrie. Vrem sa finalizam majoritatea lucrarilor pana la finele acestui an, pentru ca finantarea obtinuta de la Fondul de Mediu nu se reporteaza pentru anul viitor. Astfel, pentru 2012 vom lasa spre executare doar lucrari mici, care pot fi achitate din suma care reprezinta aportul financiar al Primariei Simleu la acest proiect, a explicat primarul Turcas.

Contestati de bucuresteni

Proiectul privind reabilitarea si modernizarea celor doua spatii verzi de sub Magura a intampinat un obstacol in ceea ce priveste licitatia publica organizata in vara de administratia locala in vederea desemnarii firmei care sa se ocupe de lucrari. Astfel, licitatia a fost contestata de una din firmele participante, SC Garden Center Bucuresti, care a obtinut punctaj maxim la toate pozitiile, mai putin la timpul de remediere a anumitor defecte care pot aparea in cele doua zone verzi. Acest punct a fost contestat, firma din Bucuresti sustinand ca poate ajunge mai repede la fata locului, pentru a efectua reparatii, decat Asocierea dintre SC Euroglia Nusfalau si SC Consilva, care a castigat licitatia. Contestatia respectiva a ajuns la Consiliul de Solutionare a Contestatiilor, care ne-a cerut sa reevaluam ofertele si sa vedem ce lucrari poate sa faca fiecare din participanti, ne-a declarat primarul orasului Simleu Silvaniei, Septimiu Turcas.

Asocierea dintre SC Euroglia Nusfalau si SC Consilva a sustinut ca poate executa lucrarile intr-o ora, in timp ce bucurestenii s-au angajat ca, avand un punct de lucru la Miercurea Ciuc, pot ajunge la Simleu in cinci ore, iar intr-o ora sa execute reparatiile care ar fi necesare in cele doua zone verzi. In final, Asociarea firmelor salajene a castigat licitatia, iar lucrarile au demarat luna trecuta. Durata de realizare a proiectului este de 12 luni, astfel ca in toamna anului viitor simleuanii vor avea la dispozitie doua zone de agrement moderne.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »