1 noiembrie – termen limită pentru solicitarea ajutorului la încălzirea locuinţei

Mihaela Oprea 16 octombrie 2012 0
1 noiembrie – termen limită pentru solicitarea ajutorului la încălzirea locuinţei

Zălăuanii care se încadrează criteriilor pentru primirea subvenţii la încălzirea locuinţei pe timp de iarnă mai au două săptămâni la dispoziţie pentru a beneficia de acest sprijin financiar pentru toate lunile sezonului rece. Cei care depăşesc acest termen vor primi ajutorul doar din luna următoare depunerii cererii.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Zalău, Manuela Ghiuruţan, a declarat că la finele săptămânii trecute s-au înregistrat peste 340 de cereri pentru acordarea ajutorului la încălzirea locuinţei în sezonul rece. “La sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară au fost depuse 344 de cereri pentru acordarea subvenţiei la încălzire. Dintre acestea, majoritatea sunt pentru acordarea subvenţiei cetăţenilor care folosesc centrale de apartament cu gaz, iar doar 15 sunt pentru încălzirea cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Potrivit sursei citate, pentru a primi ajutorul pentru tot sezonul rece, respectiv între 1 noiembrie 2012 şi 31 martie 2013, persoanele care se încadrează criteriilor de eligibilitate trebuie să depună cererile până cel târziu în data de 25 octombrie. Cei care vor să beneficieze de sprijin financiar pentru plata facturilor la încălzire pot depune cererile la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară, din Piaţa Iuliu Maniu, nr. 3-5, camera 13.
Subvenţia la încălzirea locuinţei pe timp de iarnă se acordă doar persoanele care îndeplinesc criteriile de eligibilitate. Potrivit reglementărilor în vigoare, solicitanţii care au în proprietate mai multe bunuri imobile ori care deţin un autovehicul cu o capacitate cilindrică de peste 1.600 de centimetri cubi nu au dreptul la sprijin financiar. Subvenţia nu se acordă nici persoanelor care deţin utilaje agricole (tractoare, combine autopropulsate), utilaje de prelucrare agricolă (presă de ulei, moară de cereale) ori utilaje de prelucrat lemnul (gater, drujbă). Sunt excluşi din categoria beneficiarilor şi cei care au depozite bancare de peste 3.000 de lei, dar şi proprietarii de terenuri de împrejmuire a locuinţei şi curte aferentă de peste 1.000 de metri pătraţi în mediul urban, respectiv de peste 2.000 de metri pătraţi în mediul rural.
Sunt excluse din listele potenţialilor beneficiari persoanele care deţin terenuri arabile, vii şi livezi, păşuni, fâneţe şi terenuri forestiere. Solicitanţii nu au şanse să primească subvenţie nici dacă deţin mai mult de trei bovine, mai mult de cinci porcine, peste 20 de ovine/caprine ori peste 15 familii de albine.
Iarna trecută, la nivelul judeţului au fost aprobate 2.879 de cereri depuse de zălăuani pentru ajutorul la încălzirea locuinţei. La nivelul întregului judeţ, în sezonul rece trecut au beneficiat de acest sprijin financiar peste 10.500 de familii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »