Doua blocuri de locuinte sociale in Zalau

Magazin Salajean 15 martie 2010 0

Doua blocuri de locuinte sociale in Zalau

Zalaul va avea peste 45 de locuinte sociale noi, fondurile necesare acestei investitii fiind deja luate in calcul de autoritatile centrale, pentru rectificarea bugetara din acest an.

Administratia municipala intentioneaza sa reabiliteze blocul Silvania-Astralis si blocul C3 si sa le transforme in locuinte sociale, proiectul in acest sens fiind depus inca din aprilie 2009 la Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintei, in vederea obtinerii sumelor necesare atingerii obiectivului propus.

Purtatorul de cuvant al Primariei Zalau, Manuela Ghiurutan, ne-a declarat ca pentru primul dintre imobilele amintite, suma necesara lucrarilor este de 1,8 milioane de lei, din care 1,6 milioane de lei sunt solicitati autoritatilor centrale, diferenta de aproximativ 180.000 de lei reprezentand aport din bugetul local. Pentru transformarea imo-bilului C3 in bloc de locuinte sociale, suma necesara in vederea finalizarii investitiei este de 2,9 milioane de lei, din care fondurile solicitate Guvernului ajung la 2,6 milioane de lei, iar restul de circa 200.000 de lei sunt contributie proprie a Con-siliului Local Zalau.

Sumele necesare acestor investitii au fost prinse de autoritatile centrale la rectificarea bugetara din acest an, astfel ca nu va mai dura mult timp pana municipiul va putea avea locuinte sociale noi care sa poata fi puse la dispozitia cetatenilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »