Dotarile autovehiculelor trebuie sa fie omologate

Magazin Salajean 2 februarie 2007 0

Avand in vedere interesul ridicat al conducatorilor auto cu privire la dotarile obligatorii ale autovehiculelor, Registrul Auto Roman, filiala Salaj, vine in ajutorul posesorilor auto cu urmatoarele precizari: autovehiculele trebuie sa aiba in dotare, in primul rand, triughiuri de presemnalizare auto. Acestea trebuie sa fie omologate, prin reprezentare cu litera E si codul tarii care a acordat omologarea, toate acestea incluse intr-un cerc, precum si seria de identificare. De asemenea, trusele sanitare auto trebuie sa faca parte din dotarea masinii, iar problemele de punere pe piata a acestor dotari apartin furnizorului. Stingatoarele trebuie sa fie reglementate prin legislatia privind apararea impotriva incendiilor si ele trebuie sa fie conforme cu reglementarile Inspectoratului General al Corpului Pompierilor.

RAR mai precizeaza ca produsele fabricate si comercializate legal in tarile membre ale UE, altele decat Romania, care nu fac parte dintr-un sistem sau echipament care este reglementat printr-o directiva sau regulament al UE – cum ar fi cazul truselor sanitare auto si al stingatoarelor, sunt exceptate de la obligativitatea omologarii RAR in vederea introducerii pe piata, daca acestea furnizeaza un nivel echivalent de protectie a sigurantei circulatiei sau de protectie a mediului, in raport cu cerintele nationale de introducere pe piata, nivel demonstrabil pe baza unor documente oficiale.

Pentru vestele reflectorizante nu exista reglementari nationale/internationale, privitoare la conditii tehnice de introducere pe piata. In Romania, acest produs este obligatoriu numai la vehicule de peste 3,5 tone.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »