Dosarele pentru subventiile la incalzire se preiau pana vineri

Magazin Salajean 27 octombrie 2011 0

Dosarele pentru subventiile la incalzire  se preiau pana vineri

Salajenii care se incadreaza cerintelor in vederea acordarii subventiilor la incalzire au termen limita data de 28 octombrie pentru depunerea dosarelor in vederea primirii acestui ajutor si pentru luna noiembrie. Pana la aceasta data, la nivelul Primariei Municipiului Zalau au fost inregistrate aproape 1.200 de astfel de dosare.

Potrivit purtatorului de cuvant al municipalitatii, Manuela Ghiurutan, au fost depuse in total 1.191 de cereri pentru acordarea subventiilor la incalzire. Pentru incalzirea cu lemne sunt 39 de solicitanti, 77 au dosare depuse pentru subventii la incalzire in sistem centralizat, diferenta rezultata fiind pentru incalzirea cu gaz.

Criteriile de incadrare pentru subventia la incalzire de anul acesta sunt cu mult mai drastice fata de anii anteriori. Conform noilor reglementari, solicitantii care au in proprietate mai multe bunuri imobile, case si chiar spatii comerciale, sau detin un autovehicul cu o capacitate cilindrica de peste 1.600 de centimetri cubi, nu mai beneficiaza de acest ajutor la incalzire. De asemenea, subventia nu se poate acorda cetatenilor care au in posesie un teren de imprejmuire a locuintei si o curte aferenta de mai mult de o mie de metri patrati in mediul urban sau de mai mult de doua mii de metri patrati in mediul rural. Reprezentantul Primariei Zalau ne-a comunicat ca deja au fost respinse nu mai putin de 350 de cereri pentru neincadrarea solicitantilor in criteriile amintite.

Cererile pentru acordarea subventiei la incalzire pentru sezonul rece 2011-2012, se preiau incepand cu data de 4 octombrie, la sediul Directiei de Asistenta Sociala Comunitara (DASC). Formularele tipizate pentru incalzirea cu gaze se pot procura de la casieria E.ON GAZ, respectiv de la DASC pentru incalzirea cu lemne sau energie termica. Potrivit reprezentantilor directiei, pentru a beneficia de ajutorul de incalzire aferent lunii noiembrie, cererile trebuie depuse pana cel tarziu la data de 28 octombrie. Tabelele cu beneficiarii vor trebui transmise de primarii catre Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale Salaj pana la finele lunii noiembrie.

Pentru dosarele eligibile, venitul net maxim pe membru de familie este de 615 lei pentru lemne, carbuni sau combustibili petrolieri, 786 de lei pentru persoane singure si 1.082 de lei pentru familii pentru subventia la energie termica. Actele necesare la depunerea cerererii pentru acordarea subventiei la incalzire precum si lista cu bunurile ce conduc la excluderea acordarii acestui ajutor au fost stabilite prin Hotararea de Guvern 920/2011.

Perioada rece pentru care se acorda ajutorul pentru incalzirea locuintei este 1 noiembrie 2010

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »